Subiectele și baremele de notare la Concursul Național „Pedagogia Matematicii” 2025 – etapa județeană, pentru elevii care se pregătesc să devină educatori și învățători – descarcă

601 de vizualizări
Subiectele și baremele de notare la Concursul Național „Pedagogia Matematicii” 2025 – etapa județeană / Foto: captură document
Subiectele și baremele de notare la Concursul Național „Pedagogia Matematicii” (CNPM) 2025 – etapa județeană, pentru elevii de liceu care se pregătesc să devină educatori și învățători, au fost publicate de Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț, județul Neamț.

Pentru a trece la etapa națională a Concursului Național „Pedagogia Matematicii”, elevii din liceele pedagogice trebuie să participe mai întâi la etapa județeană, unde susțin o probă scrisă individuală, potrivit regulamentului de concurs publicat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

  • Proba la etapa județeană este evaluată pe baza unui punctaj maxim de 60 de puncte, iar structura subiectelor diferă în funcție de clasă. La clasele IX-X, elevii trebuie să rezolve patru probleme, fiecare valorând 15 puncte, în timp ce la clasele XI-XII, subiectele sunt împărțite în trei secțiuni: Matematică (30 de puncte), Aritmetică (10 puncte) și Metodica predării matematicii (20 de puncte).

Selecția pentru etapa națională se face pe baza ierarhiei punctajelor obținute la etapa județeană. În cazul în care mai mulți elevi obțin același punctaj, departajarea se realizează după criterii precise. La clasele IX-X, se analizează întâi punctajul obținut la problema 3, apoi la problema 4. La clasele XI-XII, primul criteriu de departajare este punctajul obținut la Subiectul I (Matematică), urmat de punctajul de la Subiectul III (Metodică). Dacă egalitatea persistă, comisia organizatoare poate decide aplicarea unor criterii suplimentare.

Regulamentul prevede și că la etapa județeană nu există posibilitatea depunerii de contestații, astfel încât punctajul final rămâne cel stabilit de echipa de evaluatori. La etapa națională, elevii pot contesta doar punctajele acordate la problemele de matematică sau aritmetică, iar contestația este admisă doar dacă diferența dintre nota inițială și cea recorectată este de cel puțin 2 puncte.

DOCUMENT DESCARCĂ Subiecte și bareme CNPM 2025, etapa județeană:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Clasamentul global al universităților QS 2025 – Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea din București, singurele instituții românești în top 1.000 / Alte 11 universități din România – la coada rankingului

13 universități românești apar în cea mai nouă ediție QS World University Ranking, publicată marți seară. Doar două – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București, ambele în creștere…
Vezi articolul

Lucrările de licență de la Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, au fost eliminate. Decanul Șerban Diaconescu: Eliminarea a fost făcută la cererea studenților. Există și o nefericită exagerare la verificarea lucrărilor prin programe de anti-plagiat

Studenții care finalizează studiile de licență la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anul viitor nu vor mai realiza lucrări de licență. Decizia a fost luată la…
Vezi articolul