Euronews: „Mini-cărțile” de pe adidașii elevei care a fost obligată să se descalțe la Bacalaureat sunt de fapt elemente de brand ale unei mărci de pantofi sport

Foto: Off-WhiteStore

„Mini-cărțile” de pe adidașii elevei care a dat BAC-ul în șosete sunt elemente de brand, anunță Euronews România, citată de G4Media.ro. În realitate, era vorba despre o pereche de încălțări Off-White, unele dintre cele mai căutate modele de către tinerii și pasionații de modă urbană.

După proba de bacalaureat la Limba și Literatura Română, elevii de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București au povestit că o elevă, colegă de-a lor, a fost pusă în situația de a da examenul desculță. Mai precis, un membru al comisiei nu a lăsat-o să își poarte adidașii, care aveau un mesaj.

Chiar secretarul de stat din Ministerul Educației, Florian Lixandru, a declarat că era vorba despre „o pereche de adidași de care atârnau niște mini cărți. erau anumite texte scrise pe acele cărticele”.

Off-White este un brand de lux creat in Italia în anul 2012 de către designerul american Virgil Abloh.

„A fost o situație în care… cu o elevă care avea o pereche de adidași de care atârnau niște mini-cărți, cu anumite texte scrise în acele cărticele agățate de pantofi. Dar nu a fost percheziție, ci de bunăvoie a decis să se descalțe și să susțină examenul”, a declarat Florian Lixandru la audierile din Senat.

Un elev a declarat la ieșirea de la proba de Limba română, luni, pe 26 iunie, că „a fost o elevă care a fost obligată să se descalţe pentru că a venit cu o pereche de încălţări cu inscripţii din fabrică în engleză şi a fost considerat că poate este o sursă de inspiraţie şi a fost obligată să susţină examenul desculţă,” conform stirileprotv.ro.

Exit mobile version