Evaluarea digitală aplicată la Universitatea de Medicină din Iași, prezentată drept o “premieră” în România: teste grilă individualizate, pe tabletă, cu număr de întrebări stabilit în funcție de numărul de ore de curs

Evaluare digitală la UMF Grigore T. Popa Iași / Foto: UMF Iași

Teste grilă date pe tabletă, personalizate și cu număr de întrebări stabilit în funcție de numărul de ore de curs la respectiva disciplină – așa se desfășoară evaluarea digitală la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, în actuala sesiune, potrivit unui comunicat al instituției de învățământ superior. 

Prezentarea noului sistem de evaluare arată că aceasta este aplicată în concordanță cu o nouă metodologie de examinare introdusă în acest an și este declarată “o premieră în sistemul de învățământ românesc”.

Primul examen teoretic desfășurat în acest format s-a desfășurat sâmbătă, 21 ianuarie. Comunicatul UMF prezintă avantaje și dezavantaje ale noului sistem prin intermediul declarațiilor făcute de una dintre studente:

Modalitatea de desfășurare a testului grilă, potrivit prezentării UMF Iași

“Fiecare student are o grilă de tip MCQ individualizată, care este selecționată de programul informatic din baza de întrebări pe care fiecare disciplină are obligația de a o trimite la Centrul de comunicații cel mai târziu cu o săptămână înaintea debutului sesiunii ordinare. Fiecare grilă MCQ conține un număr egal de întrebări de tip complement simplu și complement multiplu. Grila MCQ conține un număr diferite de întrebări, dependent de numărul de ore de curs/semestru aferent disciplinei la care se desfășoară examenul. Astfel numărul de întrebări din grilă va fi:

Fiecare student care participă la un examen va avea acces la postul de examinare – arondat aleatoriu de sistemul informatic – pe baza credențialelor din sistemul eLearning. După autentificare, la debutul perioadei de examinare, interfața tabletei va deveni activă și va permite deschiderea unei ferestre ce va conține grila cu întrebările aferente disciplinei examinate.

Durata examenului este dependentă de numărul de întrebări din grila de examinare:

Studentul va completa răspunsul/răspunsurile aferente fiecărei întrebări din grilă, iar la sfârșitul perioadei de examinare va salva răspunsurile. Forma finală salvată va fi evaluată informatic la sfârșitul perioadei de examinare și va fi generată nota corespunzătoare examenului grilă. La sfârșitul timpului alocat examinării, interfața tabletei va deveni inactivă, fiind astfel imposibilă completarea cu alte răspunsuri”, conform sursei citate.

Exit mobile version