Evaluarea Națională la clasa a IV-a începe marți, 17 mai, cu proba la Limba română

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Elevii de clasa a IV-a susțin astăzi, 17 mai 2022, Evaluarea Națională la Limba română, potrivit calendarului oficial. Proba la Matematică va fi organizată mâine, 18 mai. Cei care studiază într-una din limbile minorităților naționale vor da proba la limba maternă pe data de 19 mai 2022.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a:

În fiecare clasă, elevii vor fi așezați în bănci câte doi sau conform așezării lor obișnuite, conform Manualului de proceduri pentru Evaluările Naționale 2022 la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Distribuirea testelor se va face controlat, după cum urmează: Testul nr. 1, Testul nr. 2 ete., până când fiecare copil și-a primit testul pe care trebuie să lucreze, se arată în document.

Timpul de lucru pentru elevii de clasa IV-a este de 60 de minute.

La eventualele întrebări ale elevilor, li se sugerează să citească încă o dată cerințele cu atenție. Administratorul testului este rugat să noteze eventualele întrebări ale elevilor în raportul testării și să le reproducă în Raportul Administratorului de test.

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version