Examenul de admitere la liceu să fie eliminat din lege, la fel și exmatricularea, iar diversitatea să fie promovată prin reglementări ulterioare – recomandările transmise de Consiliul Elevilor președintelui Iohannis, înainte de promulgarea Legii învățământului preuniversitar

sursa: CNE

Eliminarea examenului de admitere la liceu, eliminarea religiei ca disciplină la Bacalaureat, eliminarea exmatriculării de pe lista de sancțiuni aplicabile elevilor, dar și promovarea reală a diversității se numără printre recomandările pe care Consiliul Național al Elevilor (CNE) anunță, joi, că le-a transmis președintelui Klaus Iohannis, în contextul în care acesta este așteptat să promulge noua lege a învățământului preuniversitar.

CNE își argumentează propunerile – într-un document cu subtitlul “România Educată rămâne doar un vis?” – cu rezultatul unui sondaj realizat în rândul elevilor – detalii mai jos. Organizația emite o serie de recomandări ce ating și tema burselor sau planurile-cadru.

CNE nu cere o revenire asupra proiectului de lege, ci modificarea reglementărilor prin legislație subsecventă:

Principalele recomandări transmise de CNE președintelui Iohannis:

Elevii atașează recomandărilor rezultatele unui sondaj la care au luat parte peste 16.000 de elevi, cei mai mulți la nivel de liceu, potrivit căruia:

Documentul CNE, integral:
Exit mobile version