EXCLUSIV G4Media.ro: Chirurgul Irinel Popescu, trimis în judecată de DNA în două dosare de corupție, a fost numit de ministrul Sebastian Burduja în cel mai înalt for al cercetării / Burduja: Nu am știut situația lui, voi căuta o soluție pentru a-l revoca dacă nu demisionează

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Cercetării Sebastian Burduja l-a numit pe chirurgul Irinel Popescu în componența Consiliului Național al Cercetării Științifice, cel mai înalt organism național din domeniu, potrivit unui ordin din octombrie 2022, înnoit în februarie 2023, scrie G4Media.ro. Irinel Popescu fusese trimis în judecată de DNA în 8 decembrie 2021 pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

În 13 octombrie 2022, Sebastian Burduja a semnat un ordin de ministru prin care a modificat componența Consiliului Național al Cercetării Științifice, numindu-l ca membru printre alții și pe chirurgul Irinel Popescu, directorul Centrului de Transplant Hepatic din Institutului Clinic Fundeni.

În 6 februarie 2023, Ministerul Cercetării a emis un nou ordin prin care mărește numărul de membri ai Consiliului la 25, iar Irinel Popescu este din nou trecut printre aceștia.

Contactat de G4Media, ministrul Sebastian Burduja a declarat că ”pentru această poziție se organizează concurs, iar Irinel Popescu a fost singurul candidat la specializarea medicină. A dat declarație pe proprie răspundere că nu a avut abateri în cercetarea științifică și că nu a fost condamnat penal și a fost considerat eligibil. Nu am știut de această situație. Dacă aveam cea mai mică informație, căutam o soluție legală. Dacă nu demisionează, voi căuta o cale legală de revocare”.

Irinel Popescu este judecat acum după ce procurorii DNA l-au trimis în instanță sub acuzația că ar fi promis în perioada 2017-2018 că va oferi suma de 100.000 euro unor angajați ai DNA pentru a-i închide alt dosar de corupție.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Exit mobile version