EXCLUSIV G4Media. Vești bune pentru judecătorii care au admis cererile premierului Ciucă în dosarele de plagiat: Marius Iosif va avea o pensie de 21.885 lei/lună, iar Ionela Tudor este pe punctul de a promova la o instanță superioară

Foto: © Piatroderbrado - Dreamstime.com

În august, prima lună în care va fi pensionar, judecătorul Marius Iosif va încasa o pensie de serviciu de 21.885 lei. Surse G4Media.ro au declarat că informația se află în dosarul de pensionare pe care Iosif l-a depus, luna trecută, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Aceeași instituție este pe punctul de a aproba promovarea judecătoarei Ionela Tudor la Curtea de Apel București, unde aceasta activa, până acum, prin detașare de la Tribunalul București. Iosif și Tudor sunt judecătorii care au pronunțat decizii controversate în dosarele în care premierul Nicolae Ciucă a cerut suspendarea efectelor, respectiv anularea sesizărilor de plagiat pentru teza sa de doctorat susținut în 2003, la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”.

Conform unui document eliberat în luna februarie 2022, de Casa de Pensii Brașov, locul de domiciliu al lui Iosif, acesta are dreptul la o pensie de 21.885 lei pe lună pentru o vechime de 25 de ani în magistratură. El a depus dosar de pensionare la CSM pe 23 iunie, la o zi după ce, în calitate de magistrat la Curtea de Apel București, a anulat sesizările de plagiat depuse în cazul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. Pe 24 iunie, CSM i-a aprobat solicitarea, judecătorul urmând să iasă la pensie pe 1 august.

Citește ancheta integrală pe G4Media.ro.

Foto: © PiatroderbradoDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version