EXCLUSIV G4Media. Vești bune pentru judecătorii care au admis cererile premierului Ciucă în dosarele de plagiat: Marius Iosif va avea o pensie de 21.885 lei/lună, iar Ionela Tudor este pe punctul de a promova la o instanță superioară

344 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
În august, prima lună în care va fi pensionar, judecătorul Marius Iosif va încasa o pensie de serviciu de 21.885 lei. Surse G4Media.ro au declarat că informația se află în dosarul de pensionare pe care Iosif l-a depus, luna trecută, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Aceeași instituție este pe punctul de a aproba promovarea judecătoarei Ionela Tudor la Curtea de Apel București, unde aceasta activa, până acum, prin detașare de la Tribunalul București. Iosif și Tudor sunt judecătorii care au pronunțat decizii controversate în dosarele în care premierul Nicolae Ciucă a cerut suspendarea efectelor, respectiv anularea sesizărilor de plagiat pentru teza sa de doctorat susținut în 2003, la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”.

Conform unui document eliberat în luna februarie 2022, de Casa de Pensii Brașov, locul de domiciliu al lui Iosif, acesta are dreptul la o pensie de 21.885 lei pe lună pentru o vechime de 25 de ani în magistratură. El a depus dosar de pensionare la CSM pe 23 iunie, la o zi după ce, în calitate de magistrat la Curtea de Apel București, a anulat sesizările de plagiat depuse în cazul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. Pe 24 iunie, CSM i-a aprobat solicitarea, judecătorul urmând să iasă la pensie pe 1 august.

Citește ancheta integrală pe G4Media.ro.

Foto: © PiatroderbradoDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Statul interlop. Le ia pielea celor de la privat care muncesc pe 1500 lei ca sa le de-a pensii speciale judecatorilor, tarlamentarilor si altor “speciali”. Mai au si nerusinarea sa dea lege ca tinerii plecati in strainatate sa vina sa “apere tara” in caz de razboi. Sa o apere de voi, poate, ca cei mai mari dusmani ai acestei tari sunt in interior, nu in exterior. Daca n-ati fost in stare sa le asigurati un trai decent aici in tara, la ce mama…. procesului verbal va ganditi ca o sa vina aici in caz de razboi? Sa apere ce? Tara asta este o mama vitrega pentru ei, nu au nici un motiv sa o “apere”. Nici macar noi nu avem. Ca nu mai avem nimic: gaz, petrol, terenuri agricole, aur, minereu, energie, paduri, ape, toate sunt ale strainilor intr-o forma sau alta, iar voi ne livrati minciuni, furati si ne jupuiti de bani cu tupeu si nerusinare.

  2. așa-i că-i fantastica “independența justiției”
    doar 21.000 de lei/luna, pentru ca a fost atât de independent?
    Este absolut logic, având în vedere ca în 2020 a avut un venit total de 168012 leuți, adică vreo 14000 leuți/luna.
    Așa cum ne învață România post-decembrista, uneori pensia este mult mai mare decât venitul salarial. Mai ales atunci când nu ai un stagiu complet, ci doar stagiul minim prevazut de o alta lege decât legea pensiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Cel mai nou clasament al universităților din România, realizat de Ministerul Educației, a fost publicat oficial. Metaranking 2022: cele mai bune universități din România sunt Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea din București și Politehnica București

UPDATE Ministerul Educației a publicat oficial Raportul anual privind Metarankingul Național aferent anului 2022, după ce Edupedu.ro a scris despre acesta și despre faptul că documentul întârzia să fie făcut…
Vezi articolul

Oana Moraru: În România, profesorul e de mult timp abandonat singur la catedră. Da, copilul are nevoie să se simtă bine la școală, dar și sub presiune. Învățarea se întâmplă și cu pasiune, dar și cu constrângere, și cu libertate, dar și cu monitorizare și răspundere

Există două realități aparent contradictorii ale relației elev-profesor. Vorbind de școlile publice, de masă, dar și despre cele particulare cu mai mult de 200 de elevi (unde s-a depășit statutul…
Vezi articolul

Evaluarea Națională „bate pasul pe loc, rezervându-i lecturii un loc lipsit de importanță”, deși există modele inovatoare de evaluare a lecturii – analiză comparativă între obiectivele și instrumentele Evaluării Naționale și cele de la testele internaționale PISA

Studii internaționale privind competențele de lectură ale elevilor, precum PIRLS – destinat elevilor care finalizează școala primară – și PISA – în cazul elevilor de 15 ani – promovează direcții…
Vezi articolul