EXCLUSIV G4Media. Vești bune pentru judecătorii care au admis cererile premierului Ciucă în dosarele de plagiat: Marius Iosif va avea o pensie de 21.885 lei/lună, iar Ionela Tudor este pe punctul de a promova la o instanță superioară

233 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
În august, prima lună în care va fi pensionar, judecătorul Marius Iosif va încasa o pensie de serviciu de 21.885 lei. Surse G4Media.ro au declarat că informația se află în dosarul de pensionare pe care Iosif l-a depus, luna trecută, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Aceeași instituție este pe punctul de a aproba promovarea judecătoarei Ionela Tudor la Curtea de Apel București, unde aceasta activa, până acum, prin detașare de la Tribunalul București. Iosif și Tudor sunt judecătorii care au pronunțat decizii controversate în dosarele în care premierul Nicolae Ciucă a cerut suspendarea efectelor, respectiv anularea sesizărilor de plagiat pentru teza sa de doctorat susținut în 2003, la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”.

Conform unui document eliberat în luna februarie 2022, de Casa de Pensii Brașov, locul de domiciliu al lui Iosif, acesta are dreptul la o pensie de 21.885 lei pe lună pentru o vechime de 25 de ani în magistratură. El a depus dosar de pensionare la CSM pe 23 iunie, la o zi după ce, în calitate de magistrat la Curtea de Apel București, a anulat sesizările de plagiat depuse în cazul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. Pe 24 iunie, CSM i-a aprobat solicitarea, judecătorul urmând să iasă la pensie pe 1 august.

Citește ancheta integrală pe G4Media.ro.

Foto: © PiatroderbradoDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comentarii
  1. Statul interlop. Le ia pielea celor de la privat care muncesc pe 1500 lei ca sa le de-a pensii speciale judecatorilor, tarlamentarilor si altor “speciali”. Mai au si nerusinarea sa dea lege ca tinerii plecati in strainatate sa vina sa “apere tara” in caz de razboi. Sa o apere de voi, poate, ca cei mai mari dusmani ai acestei tari sunt in interior, nu in exterior. Daca n-ati fost in stare sa le asigurati un trai decent aici in tara, la ce mama…. procesului verbal va ganditi ca o sa vina aici in caz de razboi? Sa apere ce? Tara asta este o mama vitrega pentru ei, nu au nici un motiv sa o “apere”. Nici macar noi nu avem. Ca nu mai avem nimic: gaz, petrol, terenuri agricole, aur, minereu, energie, paduri, ape, toate sunt ale strainilor intr-o forma sau alta, iar voi ne livrati minciuni, furati si ne jupuiti de bani cu tupeu si nerusinare.

  2. așa-i că-i fantastica “independența justiției”
    doar 21.000 de lei/luna, pentru ca a fost atât de independent?
    Este absolut logic, având în vedere ca în 2020 a avut un venit total de 168012 leuți, adică vreo 14000 leuți/luna.
    Așa cum ne învață România post-decembrista, uneori pensia este mult mai mare decât venitul salarial. Mai ales atunci când nu ai un stagiu complet, ci doar stagiul minim prevazut de o alta lege decât legea pensiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Bacalaureatul “aproximativ”. Statisticile cu înscrişi au fost rotunjite de minister, în loc să fie exacte, după ce numărul oficial de înscrişi de la Evaluarea Naţională a fost diferit în fiecare din cele 3 comunicate date de instituţie

Ministerul Educaţiei anunţă în premieră că la Bacalaureat 2020 “pentru susținerea probelor scrise s-au înscris aproximativ 155.500 de candidați”. Anunţul cu cifrele rotunjite vine cu o zi înainte de prima…
Vezi articolul

Dr. Radu Lupescu, medic român în Franța: “Coronavirusul este periculos la nivelul unei populații intregi pentru că propagarea lui poate duce la saturarea sistemului de sănătate, cu o supramortalitate cauzată de necesitatea tratării unui număr mare de bolnavi într-un interval scurt”

Dr. Radu Lupescu, președintele Asociației medicilor din clinica Rhéna de la Strasbourg, scrie pe Facebook despre evoluția epidemiei de coronavirus din România și cel mai mare pericol: supra-aglomerarea spitalelor. Textul…
Vezi articolul