EXCLUSIV Procedura de închidere a şcolilor în care apar elevi infectaţi cu coronavirus

Foto: Pexels.com

Ministerul Educaţiei a trimis către toate şcolile regulile pe care acestea trebuie să le urmeze în cazul în care apare un elev infectat cu COVID 19, noul coronavirus, potrivit documentului obţinut de Edupedu.ro. Procedura implică raportarea imediată de către Direcţia de Sănătate Publică către şcoală în momentul apariţiei unui caz. În procedura trimisă nu apare nicio măsură în cazul în care un profesor este infectat cu COVID 19, însă aceste cazuri sunt prevăzute în procedurile anunțate duminică de Raed Arafat.

Procedura, obținută de Edupedu.ro, a fost deja trimisă şcolilor şi este însoţită de următorul mesaj semnat de ministrul Educaţiei, Monica Anisie:

Având în vedere confirmarea în câteva județe din România unor cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care două persoane sunt elevi, în scopul prevenirii răspândirii virusului în colectivele școlare, vă înaintăm atașat ‘Procedura de urmat de unitățile de învățământ în cazul confirmării unui elev cu coronavirus’, transmisă la Ministerul Educației și Cercetării de către Ministerul Sănătății prin adresa înregistrată cu numărul 8597M/06.03.2020.

Vă rugăm să transmiteți urgent procedura stabilită de Ministerul Sănătății în toate unitățile de învățământ de pe raza județului dumneavoastră și să vă asigurați o comunicare eficientă între ISJ și unitățile de învățământ, Direcția de Sănătate Publică județeană și instituția prefectului. De asemenea, solicităm transmiterea cu celeritate și la Ministerul Educației și Cercetării a informațiilor referitoare la cazurile de infectare confirmate”.

Procedura de urmat de unitățile de învățământ în cazul confirmării unui elev cu coronavirus

Documentul trimis de Minister către școli continuă cu procedura efectivă pe care grădinițele, școlile și liceele trebuie să urmeze, în cazul confirmării unui elev cu coronavirus.

“Caz confirmat pozitiv la COVID-19 într-o sală de clasă:

FOTO DOCUMENT Procedura trimisă către școli:
Informații de background

În cursul dimineții, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că “s-a aprobat procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ, în contextul confirmării unui caz sau mai multor cazuri de infecție cu coronavirus. Această procedură a fost redactată de Institutul Național de Sănătate Publică și nu ia în considerare doar aspectele medicale. La propunerea Inspectoratului Școlar Județean, comisia de situații de urgență poate să analizeze alte criterii: criterii sociale, bazate pe discuțiile cu părinții șamd“.

Acesta a declarat că sunt persoane care se prezintă la spital pentru a obține certificat că nu au COVID-19. “Unităţile sanitare nu testează persoanele sănătoase“, a anunțat Arafat.

Reamintim că până acum 3 elevi au fost infectaţi cu COVID 19 la Liceul Alimentar Timişoara. O altă elevă a fost diagnosticată cu coronavirus la Hunedoara.

Citește și:

 

 

Exit mobile version