EXCLUSIV SONDAJ Avangarde: Peste 20% dintre români susțin că examenele ar trebui susținute pe calculatoare în școli, iar 73% că viitorii profesori trebuie pregătiți în facultate să predea și digital

Resurse școala online

Foto: Pixabay.com

22% dintre români consideră că examenele ar trebui susținute de elevi în școli pe calculator, și nu în format clasic așa cum se întâmplă în prezent. În același timp, 73% susțin că viitorii profesori trebuie pregătiți în facultate să predea și digital. Concluziile aparțin sondajului “Percepții publice asupra educației”, realizat de Avangarde. De remarcat că 66% dintre respondenți au ales opțiunea “Nu știu/ Nu răspund” la întrebarea: “A copiat sau a consultat surse nepermise în timpul testelor din perioada școlii online copilul dumneavoastră?”
Examenele ar trebui susținute pe calculatoare, consideră un sfert dintre respodenți.

Sondajul a fost realizat de Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde, în perioada 17 – 27.03.2021, pe un eșantion de 900 de persoane, prin metoda CATI (interviuri telefonice). Marja de eroare este de 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%.

Aproape 40% dintre respondenți au declarat că nu sunt de acord cu sistemul de meditații existent în România.
În privința deciziei ministrului Educației de a ține școlile deschise de la începutul celui de-al doilea semestru, 61% dintre români au calificat hotărârea drept una corectă.

De precizat că sondajul a fost lansat înainte ca ministrul Sorin Cîmpeanu să anunțe închiderea din nou a școlilor, pentru o lună, începând din 2 aprilie și până pe 4 mai.

41% dintre respondenți consideră că școala ar trebui să mențină o componentă digitală și după pandemie.

La întrebarea “Considerați că examenele ar trebui susținute în școli pe calculator sau tot în format clasic cu pix și hârtie?”, 57% au ales formatul clasic (pix și hârtie), dar 22% au fost de părere că evaluările ar trebui derulate în școli pe calculatoare.

46% dintre români consideră că este obligatoriu ca viitorii profesori să fie pregătiți în facultate să predea și digital, 27% susțin că ar trebui să învețe opțional predarea digitală, în timp ce 13% nu sunt de acord cu formarea în predarea digitală.

Citește și: Premiu internațional pentru profesorii clujeni Simona Ștefan și Daniel David, implicați în psihoterapia științifică

La întrebarea “A copiat sau a consultat surse nepermise în timpul testelor din perioada școlii online copilul dumneavoastră?”, 66% dintre respondenți au ales opțiunea “Nu știu/ Nu răspund”, 30% au răspuns “Nu” și 4% – “Da”. Examenele ar trebui susținute pe calculatoare, consideră un sfert dintre respodenți.

Exit mobile version