Premiu internațional pentru profesorii clujeni Simona Ștefan și Daniel David, implicați în psihoterapia științifică

438 de vizualizări
Universitatea Babes-Bolyai / Foto: Facebook UBB
Doi profesori ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, anume conf. Univ. dr. Simona Ștefan și prof. Univ. dr. Daniel David, care este și rector al instituției, au primit un premiu pentru cea mai bună lucrare teoretică din partea unei societăți internaționale de profil, potrivit unui comunicat de presă. 

Mai precis, celor doi reprezentanți ai Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie al Universității le-a fost acordată distincția “Ernest R. and Josephine R. Hilgard Award for Best Theoretical Paper” acordată de Society for Clinical and Experimental Hypnosis pentru lucrarea “Mindfulness in Therapy: A Critical Analysis”, publicată în 2020 în International Journal of Clinical and Experimental Hypnosis.

Ce spun cei doi:

  • „Trăim într-o lume în care, ca urmare a accesului facil la educație și la cunoaștere,  oamenii, chiar dacă nu sunt cercetători, au pretenția că pot să contribuie la știință, iar asta, până la un punct, este bine. Dar dacă acest lucru nu se face riguros și sub controlul specialiștilor, apare și iluzia că oricine și oricum poate contribui știință, generându-se astfel pseudocunoaștere și fakenews, iar asta este foarte rău! Sănătatea este un domeniu aflat în mare risc sub acest aspect, prin prisma relevanței pe care o are pentru oameni, astfel că aici pseudoștiința este tot mai activă. De-a lungul timpului am publicat lucrări prin care am delimitat hipnoterapia științifică de hipnoterapia pseudoștiințifică/de spectacol, iar acum a venit rândul meditației de tip mindfulness, toate acestea în contextul abordării de tip “personalized evidence-based psychotherapy” (psihoterapia științifică/bazată pe dovezi personalizată). Ne bucurăm că lucrarea noastră a atras atenția specialiștilor și a celei mai mari societăți profesionale de profil din lume pe linia “evidence-based hypnosis”, primind distincția care poartă numele unora dintre titanii domeniului, profesorul Ernest Hilgard (Stanford University), fost președinte al American Psychological Association, și Josephine Hilgard (Stanford Medical School)”, afirmă cercetătorii UBB premiați de Society for Clinical and Experimental Hypnosis.

Detaliile privind publicația pot fi găsite aici. Alte distincții conferite în anul 2021 de Society for Clinical and Experimental Hypnosis pot fi găsite aici.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu
  1. Ooooo, da! In sfarsit, niste vesti despre UBB Cluj si maretele realizari ale rectorului David! Ne era foarte dor, fiindca nu avem parte de asa ceva decat… zilnic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cheia atragerii celor mai buni cercetători este identificarea factorilor care îi motivează şi oferirea de stimulente clare – Leonard Spînu, bursier al Ambasadei SUA la ELI-NP

“Cheia atragerii celor mai buni cercetători este identificarea factorilor care îi motivează pe cercetătorii disponibili şi încercarea de a răspunde acestor aşteptări oferind stimulente clare”, spune Leonard Spînu, profesor şi…
Vezi articolul