Premiu internațional pentru profesorii clujeni Simona Ștefan și Daniel David, implicați în psihoterapia științifică

490 de vizualizări
Universitatea Babeș-Bolyai / Foto: Facebook.com – UBB
Doi profesori ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, anume conf. Univ. dr. Simona Ștefan și prof. Univ. dr. Daniel David, care este și rector al instituției, au primit un premiu pentru cea mai bună lucrare teoretică din partea unei societăți internaționale de profil, potrivit unui comunicat de presă. Acest premiu internațional este reprezentat de distincția “Ernest R. and Josephine R. Hilgard Award for Best Theoretical Paper”

Mai precis, celor doi reprezentanți ai Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie al Universității le-a fost acordată distincția “Ernest R. and Josephine R. Hilgard Award for Best Theoretical Paper” acordată de Society for Clinical and Experimental Hypnosis pentru lucrarea “Mindfulness in Therapy: A Critical Analysis”, publicată în 2020 în International Journal of Clinical and Experimental Hypnosis.

Ce spun cei doi dupa acest premiu internațional:

  • „Trăim într-o lume în care, ca urmare a accesului facil la educație și la cunoaștere,  oamenii, chiar dacă nu sunt cercetători, au pretenția că pot să contribuie la știință, iar asta, până la un punct, este bine. Dar dacă acest lucru nu se face riguros și sub controlul specialiștilor, apare și iluzia că oricine și oricum poate contribui știință, generându-se astfel pseudocunoaștere și fakenews, iar asta este foarte rău! Sănătatea este un domeniu aflat în mare risc sub acest aspect, prin prisma relevanței pe care o are pentru oameni, astfel că aici pseudoștiința este tot mai activă. De-a lungul timpului am publicat lucrări prin care am delimitat hipnoterapia științifică de hipnoterapia pseudoștiințifică/de spectacol, iar acum a venit rândul meditației de tip mindfulness, toate acestea în contextul abordării de tip “personalized evidence-based psychotherapy” (psihoterapia științifică/bazată pe dovezi personalizată). Ne bucurăm că lucrarea noastră a atras atenția specialiștilor și a celei mai mari societăți profesionale de profil din lume pe linia “evidence-based hypnosis”, primind distincția care poartă numele unora dintre titanii domeniului, profesorul Ernest Hilgard (Stanford University), fost președinte al American Psychological Association, și Josephine Hilgard (Stanford Medical School)”, afirmă cercetătorii UBB premiați de Society for Clinical and Experimental Hypnosis.

Detaliile privind publicația pot fi găsite aici. Alte distincții conferite în anul 2021 de Society for Clinical and Experimental Hypnosis pot fi găsite aici.

Citește și: Medic, despre vacanța de o lună a copiilor: ”Nu este vacanță de mers încolo și încoace, e de stat în casă cât mai mult și de respectat regulile”


1 comment
  1. Ooooo, da! In sfarsit, niste vesti despre UBB Cluj si maretele realizari ale rectorului David! Ne era foarte dor, fiindca nu avem parte de asa ceva decat… zilnic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu, în scandalul diplomelor false ale lui Baranga, profesor la Agronomie: Propun înființarea unui Registru Unic Național Integrat al Diplomelor eliberate de școli, începând cu absolvirea studiilor preuniversitare și diploma de BAC

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, reacționează în scandalul diplomelor false ale fostului preşedinte al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga, care a fost…
Vezi articolul

Rectorul Marian Preda cere Comisiei de Etică să analizeze cazul profesorului de la Facultatea de Jurnalism acuzat de studenți de comportament abuziv: Universitatea din București dezavuează orice comportament sau atitudine umilitoare

Reacție a Universității din București, după ce 56 de studenți de la Facultatea de Jurnalism au semnalat într-o scrisoare deschisă „comportamentul abuziv” al unui profesor, membru în Comisia de Etică.…
Vezi articolul
Universitatea Româno-Americană: 32 de programe de studii de licență și masterat

32 de programe de studii de licență și masterat, cu predare în limba română și engleză, la cele 7 facultăți ale Universității Româno-Americane: „Inovația de care învățământul superior are nevoie pentru a crește rata absolvenților în România” (P)

Admitere 2022: înscrierile pentru programele de licență se pot face on-line (admitere.rau.ro), în perioada 20 iunie 2022 – 27 iulie 2022, iar concursul de admitere se va desfășura în data…
Vezi articolul