EXCLUSIV SONDAJ Doi din 10 români și-ar trimite copiii la studii într-o altă țară UE. Destinațiile favorite ale românilor care vor să plece la muncă: Marea Britanie, Germania și Italia

Sondaj Avangarde

Foto: captură Sondaj Avangarde

Doi din 10 români și-ar trimite copiii la studii într-o altă țară Uniunea Europeană sau ar pleca la muncă în străinătate, iar destinațiile favorite sunt Marea Britanie, Germania și Italia, conform unui sondaj realizat de Avangarde pentru G4Media.ro. Salariile mici din România reprezintă principala cauză care i-ar face pe români să plece din țară, corupția și clasa politică fiind în coada clasamentului nemulțumirilor.

Topul nemulțumirilor celor care vor să plece în afara țării începe cu salariile mici din România, aproape 4 din 10 români indicând acest motiv. Urmează nemulțumiri legate de stilul de viață, de viitorul României, de clasa politică sau de corupție.

Principala destinație a românilor care vor să părăsească țara este Marea Britanie, 35% dintre persoanele intervievate declarând că ar munci sau s-ar muta definitiv pe insulă. Urmează Germania – 18%, Italia – 11%, Franța – 8% și Spania – 3%.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version