EXCLUSIV SONDAJ Doi din 10 români și-ar trimite copiii la studii într-o altă țară UE. Destinațiile favorite ale românilor care vor să plece la muncă: Marea Britanie, Germania și Italia

240 de vizualizări
Sondaj Avangarde
Foto: captură Sondaj Avangarde
Doi din 10 români și-ar trimite copiii la studii într-o altă țară Uniunea Europeană sau ar pleca la muncă în străinătate, iar destinațiile favorite sunt Marea Britanie, Germania și Italia, conform unui sondaj realizat de Avangarde pentru G4Media.ro. Salariile mici din România reprezintă principala cauză care i-ar face pe români să plece din țară, corupția și clasa politică fiind în coada clasamentului nemulțumirilor.

Topul nemulțumirilor celor care vor să plece în afara țării începe cu salariile mici din România, aproape 4 din 10 români indicând acest motiv. Urmează nemulțumiri legate de stilul de viață, de viitorul României, de clasa politică sau de corupție.

Principala destinație a românilor care vor să părăsească țara este Marea Britanie, 35% dintre persoanele intervievate declarând că ar munci sau s-ar muta definitiv pe insulă. Urmează Germania – 18%, Italia – 11%, Franța – 8% și Spania – 3%.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Numărul profesorilor a crescut ușor în ciclurile primar și gimnazial și a scăzut la liceu și școli profesionale în 2022, față de anul școlar anterior / Statistic, unui profesor îi revin 15 elevi în școala românească – date INS

În anul şcolar/universitar 2021-2022 au fost 237.900 de profesori, educatori, învățători, și profesori universitari, cu 3052 mai mulți față de acum doi ani, potrivit datelor INS. Sunt 211.345 de cadre…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anunță că vrea să creeze un pol al universităților din Transilvania, după ce a ratat intrarea în primele consorții paneuropene cu finanțare europeană

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca își anunță intenția de a construi “un pol academic în Transilvania”, după ce a ratat primul val de finanțări europene pentru construirea de „Universități europene”. UBB…
Vezi articolul