Ajutoare pentru copiii din localitatea Pechea, afectați de inundații, pentru a putea reveni la școală cât mai repede

214 vizualizări
Foto: BCR/ Facebook.com
Echipe de voluntari intervin în comunitatea Pechea, grav afectată de inundații, pentru a ajuta localnicii să scoată apa din case și curți, iar numărul utilajelor de intervenție pentru îndepărtarea nămolului a fost dublat cu ajutorul Băncii Comerciale Române. Cei care doresc să ajute localnicii o pot face și printr-o donație directă în aplicația George, iar BCR va dubla sumele primite în perioada 17-22 septembrie. Pașii pe care trebuie să îi faceți pentru a putea dona direct ONG-ului local care se implică în activitățile umanitare, îi găsiți în articol. Amintim, 41 de școli, grădinițe și licee din zonă au fost afectate de inundații.

Donațiile pentru a ajuta localnicii și copiii să revină la școală cât mai repede se pot face direct către Fundația Comunitară Galați, un ONG local cu peste nouă ani experiență în comunitate. Sumele primite în perioada 17-22 septembrie vor fi dublate de BCR.

Banii vor fi folosiți pentru ca elevii să poată merge în continuare la școală în localitățile afectate de inundații, împreună cu implementarea unui plan de reconstrucție pe termen mediu, prin reabilitarea instituțiilor de învățământ și asigurarea materialelor didactice pentru profesori și elevi.

De asemenea, va fi suplimentat numărul utilajelor de intervenție pentru îndepărtarea nămolului din locuințele populației din comuna Pechea, una dintre cele mai grav afectate de inundații, fiind acoperit integral costul acestor servicii. În același timp, echipele de voluntari intervin în comunitatea Pechea, alături de localnici la evacuarea apei și a noroiului din gospodării. 

Pentru donația directă în George sunt necesari următorii pași:

  • Accesarea contului 
  • Selectare „Transfer nou”
  • Alegerea secțiunii „Donații”
  • Selectarea primei opțiuni „Fundația Comunitară Galați”
  • Completarea sumei și finalizarea transferului

Planul de măsuri umanitare va fi actualizat în permanență, în funcție de evoluția situației, înțelegând momentele dificile prin care trec victimele inundațiilor. 

Amintim, miercuri, 13 școli și grădinițe dintre cele 41 care au fost afectate de inundații în județul Galați și-au reluat activitatea, a anunțat Ministerul Educației. În 12 dintre acestea cursurile se desfășoară în format fizic, iar într-un una din ele în sistem online. 28 de unități de învățământ rămân în continuare închise, neexistând posibilitatea desfășurării cursurilor pe platformele online.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educația financiară în școală și acasă – provocări în pregătirea profesorilor, elevilor și părinților. Conferință online cu participarea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu și a lui Andreas Schleicher, directorul pentru Educație al OCDE, LIVE, joi 14 aprilie de la ora 15:00

România are, pentru prima dată, o zi a educației financiare – 11 aprilie. Nu vom fi dintr-o dată educați financiar dacă o asemenea zi a fost instituită prin lege, dar…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Educația financiară înseamnă să dai undița, nu peștele, spune Elena Lasconi, primar în Câmpulung Muscel, județul Argeș: Cred că, dacă noi am fi educați financiar și am avea un sistem educațional de calitate, nu am mai avea o altă Românie dincolo de granițele țării

„Este foarte important să nu te mai uiți la bani ca și cum ar fi cea mai importantă treabă pe care o faci în viața asta, pentru că nu e”,…
Vezi articolul

Concurs pentru toate școlile din mediul rural – înscrierile au început. Premiul constă în acces gratuit timp de un an la catalogul electronic Adservio și formare pentru utilizarea acestuia (P)

Programul „Educație digitală pentru școala rurală” este continuat și dezvoltat de Adservio și Școala de Bani BCR. Liceele și școlile din zonele defavorizate ale României pot participa la un concurs…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

FOTO De unde vin banii și de ce se termină banii? Întrebările elevilor pentru Roboțelul Pepper, care a fost în cele două școli din programul-pilot LifeLab by BCR și le-a oferit copiilor de toate vârstele sfaturi de educație financiară

Între zâmbetele curioase din privirile a aproape o mie de copii și tineri, Roboțelul Pepper a deschis fiecare oră de curs la care a fost prezent, de la grădiniță până…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

Cinci echipe de fete din România au intrat în semifinala Technovation Girls 2023, cu aplicații care pot rezolva problemele comunității. „Ne putem conecta cu oameni, indiferent de unde suntem, ca să lucrăm împreună”, spune una dintre eleve / Pe 30 iunie vor fi anunțate echipele finaliste, înregistrările sunt deschise

Aplicațiile realizate de 5 echipe de fete din România au intrat în semifinala Technovation Girls 2023, potrivit organizatorilor. Trei echipe sunt la categoria „seniori” și două echipe la categoria „juniori”.…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Maria Racu, directorul Colegiului Național „Radu Negru” din Făgăraș, școală selectată în LifeLab 2.0: Educația financiară este o necesitate realistă, este exact acea particulă pe care noi ar trebui să o avem integrată în ceea ce înseamnă predare-învățare-evaluare și pregătire pentru viață

Educația financiară este esențială în formarea competenței antreprenoriale, iar aceasta din urmă este a șaptea competență-cheie în Curriculumul național. Pentru a forma mai bine și mai lesne această competență elevilor…
Vezi articolul