Fenomenul drogurilor în școli. Creșterea alarmantă a cazurilor în care elevii au fost implicați în consumul și traficul de droguri / Cele mai mediatizate cazuri: Operațiunea „Laleaua” și dosarul „Droguri în licee”

Foto: Pixabay.com

Fenomenul drogurilor în școli a luat o amploare fără precedent, în ultima lună în spațiul, mediatic românesc. Tot mai multe mai cazuri de rețele de trafic de droguri în școli și licee au fost descoperite, în special în Capitală.

Printre cele mai mediatizate cazuri se numără Operațiunea „Laleaua”, în care unul dintre cei mai importanți dealeri care distribuia elevilor droguri a fost arestat, după ce le-a oferit acestora substanțe interzice ce conțineau anestezic pentru cai.

Un alt caz proeminent a fost dosarul „Droguri în licee”, în care au fost implicați elevi cu părinți în Ministerul Afacerilor Externe și Direcția Națională Anticorupție, prin suspecții unui grup infracțional organizat, axat pe traficul de droguri în licee din Sectorul 1 al Capitalei. Procurorii DIICOT au descoperit, în urma perchezițiilor, diferite cantități de canabis, cocaină, ketamină și comprimate de Xanax.

Citește pe G4Media.ro sinteza celor mai relevante evenimente din ultima lună în ceea ce privește traficul și consumul de droguri în școlile din România.
Exit mobile version