Filologul și filosoful Andrei Cornea, după acuzația lui Sorin Cîmpeanu că ar face parte dintr-un “grup de interese”: “Este un grup de interese. Avem interese”, anume ca un viitor prim ministru “să se exprime un pic mai articulat” decât actualul, sau ca “o mulțime de domni, inclusiv prim ministrul”, “să nu mai plagieze”

Andrei Cornea / Foto: Agerpres

Andrei Cornea / Foto: Agerpres

“Da, sigur că da, are dreptate. Este un grup de interese. Avem interese. Și o să vă spun care: de exemplu, unul dintre interesele noastre este ca un viitor prim ministru (…) să se exprime un pic mai articulat și un pic mai bine decât actualul prim ministru”, a spus joi, pentru Edupedu.ro, profesorul Andrei Cornea, filolog, istoric al artei și filosof. “Un alt interes este acela ca o mulțime de domni, inclusiv prim ministrul, inclusiv un fost prim ministru, inclusiv alții să nu mai plagieze”, a continuat el.
Andrei Cornea pentru Edupedu.ro:

“Da, sigur că da, are dreptate. Este un grup de interese. Avem interese. Și o să vă spun care: de exemplu, unul dintre interesele noastre este ca un viitor prim ministru care va învăța noile programe, după noile reforme ale educației, să se exprime un pic mai articulat și un pic mai bine decât actualul prim ministru. Este un interes. Un alt interes este acela ca o mulțime de domni, inclusiv prim ministrul, inclusiv un fost prim ministru, inclusiv alții să nu mai plagieze. Și să nu mai plagieze, o dată, pentru că nu au nevoie să plagieze, pentru că pot să facă un doctorat cu mintea lor. Și a doua – pentru că au o morală care să-i împiedice să facă asta. Și acesta este un interes. Și putem să mergem mai departe. Într-adevăr, suntem mânați de interese. Probabil domnul Cîmpeanu se gândește la alte interese – suntem plătiți de forțe oculte ca să destabilizăm… Cunoaștem acest limbaj.”

“Poftim, am exprimat niște interese. Eu personal, care asta fac, scriu, cred că unul dintre principalele interese pe care ar trebui să le aibă o cultură, o națiune ar fi acela de a forma oameni care să știe să se exprime plastic, bine, corect, în limba națională măcar, dacă nu și în alte limbi de circulație. E un deziderat legitim.”

Citește și:
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, îi califică drept „grup de interese” pe cei 100 de intelectuali care au cerut public prelungirea perioadei de dezbatere pe legile educației
Sorin Cîmpeanu a încercat să nuanțeze declarația prin care a calificat drept “grup de interese” pe cei 100 de intelectuali care cereau prelungirea dezbaterii legilor Educație și susține că „Nu este nimic rău să fie format un grup de interese”
BREAKING Scrisoare deschisă semnată de 100 de intelectuali, printre care Gabriel Liiceanu, Mircea Miclea, Lazăr Vlăsceanu, Andrei Cornea, Nicolae Manolescu, Radu Vancu, care îi cer ministrului Educației “consultarea reală a intelectualilor României, a corpului profesoral și a părinților”, reanalizarea proiectelor de legi ale educației și prelungirea perioadei de dezbateri
“Este dezastruos pentru România că un om cu o astfel de formă mentală a ajuns ministru al Educației” – scriitorul Radu Vancu, replică la acuzația lansată de Sorin Cîmpeanu că ar face parte dintr-un “grup de interese”

Exit mobile version