Filologul și filosoful Andrei Cornea, după acuzația lui Sorin Cîmpeanu că ar face parte dintr-un “grup de interese”: “Este un grup de interese. Avem interese”, anume ca un viitor prim ministru “să se exprime un pic mai articulat” decât actualul, sau ca “o mulțime de domni, inclusiv prim ministrul”, “să nu mai plagieze”

7.097 de vizualizări
Andrei Cornea / Foto: Agerpres
Andrei Cornea / Foto: Agerpres
“Da, sigur că da, are dreptate. Este un grup de interese. Avem interese. Și o să vă spun care: de exemplu, unul dintre interesele noastre este ca un viitor prim ministru (…) să se exprime un pic mai articulat și un pic mai bine decât actualul prim ministru”, a spus joi, pentru Edupedu.ro, profesorul Andrei Cornea, filolog, istoric al artei și filosof. “Un alt interes este acela ca o mulțime de domni, inclusiv prim ministrul, inclusiv un fost prim ministru, inclusiv alții să nu mai plagieze”, a continuat el.
Andrei Cornea pentru Edupedu.ro:

“Da, sigur că da, are dreptate. Este un grup de interese. Avem interese. Și o să vă spun care: de exemplu, unul dintre interesele noastre este ca un viitor prim ministru care va învăța noile programe, după noile reforme ale educației, să se exprime un pic mai articulat și un pic mai bine decât actualul prim ministru. Este un interes. Un alt interes este acela ca o mulțime de domni, inclusiv prim ministrul, inclusiv un fost prim ministru, inclusiv alții să nu mai plagieze. Și să nu mai plagieze, o dată, pentru că nu au nevoie să plagieze, pentru că pot să facă un doctorat cu mintea lor. Și a doua – pentru că au o morală care să-i împiedice să facă asta. Și acesta este un interes. Și putem să mergem mai departe. Într-adevăr, suntem mânați de interese. Probabil domnul Cîmpeanu se gândește la alte interese – suntem plătiți de forțe oculte ca să destabilizăm… Cunoaștem acest limbaj.”

“Poftim, am exprimat niște interese. Eu personal, care asta fac, scriu, cred că unul dintre principalele interese pe care ar trebui să le aibă o cultură, o națiune ar fi acela de a forma oameni care să știe să se exprime plastic, bine, corect, în limba națională măcar, dacă nu și în alte limbi de circulație. E un deziderat legitim.”

Citește și:
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, îi califică drept „grup de interese” pe cei 100 de intelectuali care au cerut public prelungirea perioadei de dezbatere pe legile educației
Sorin Cîmpeanu a încercat să nuanțeze declarația prin care a calificat drept “grup de interese” pe cei 100 de intelectuali care cereau prelungirea dezbaterii legilor Educație și susține că „Nu este nimic rău să fie format un grup de interese”
BREAKING Scrisoare deschisă semnată de 100 de intelectuali, printre care Gabriel Liiceanu, Mircea Miclea, Lazăr Vlăsceanu, Andrei Cornea, Nicolae Manolescu, Radu Vancu, care îi cer ministrului Educației “consultarea reală a intelectualilor României, a corpului profesoral și a părinților”, reanalizarea proiectelor de legi ale educației și prelungirea perioadei de dezbateri
“Este dezastruos pentru România că un om cu o astfel de formă mentală a ajuns ministru al Educației” – scriitorul Radu Vancu, replică la acuzația lansată de Sorin Cîmpeanu că ar face parte dintr-un “grup de interese”


4 comments
  1. Nici o diferență privind caracterul ,nu ma refer la studii,între cei 100 de intelectuali și S.Câmpeanu sau primul ministru, toți niște oportuniști și fără interes pentru nația română. Toți vor putere ,bani, praf în ochii romanilor.

    1. Cam mulți critici a celor o sută de intelectuali. Probabil sunt alții care sunt de acord cu starea de lucruri din învățământul nostru. Cred că se înșală, iar cei o100 de intelectuali au ingrijori legitime.

  2. Ar fi interesant ca acest grup de protestatari(de profesie s-ar putea spune caci sunt pe aceasta lista nume prezente la critica oricarui guvern care nu este de origine basista!) ar verifica existenta si continutul miilor de amendamente despre care vorbeste ministrul Campeanu!Daca ele exista si au fost luate in considerare atunci care ar fi explicatia ca propunerile si criticile lor,cei 100,nu au fost considerate oportune?Obfinpersecutievsau pur si simplu sunt ultraminoritari,deci neglijabili?Cam mult narcisim la acesti vesnici 100 intelectuali,singurii posesori de doctorate originale si singurii cu activitate didactica de mare valoare!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raportul prezidențial „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”, lansat în dezbatere publică: Se propune actualizarea programelor școlare de biologie, geografie, economie, cu noțiuni de mediu și schimbări climatice

S-a lansat în dezbatere publică a Raportului „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, elaborat de Grupul de lucru pe tema educației cu privire la schimbări climatice și…
Vezi articolul

Ministrul Sănătății: Vor fi amenajate în școli cabinete de vaccinare pentru copiii de peste 12 ani. Ministrul Educației: Trebuie văzut în ce măsură configurația școlii permite astfel de centre

Procesul de testare al copiilor şi personalului din şcoli, atunci când apar simptome, va fi reluat după începerea școlii, a anunțat ministrul Sănătății dr. Ioana Mihăilă într-un interviu acordat News.ro și…
Vezi articolul