Formarea profesorilor pentru pedagogia digitală, lăsată pe altădată: procedurile preliminare pentru formarea a 100.000 de cadre vor începe abia în trimestrul 1 din 2023, spune ministrul Cîmpeanu / Finalizarea lor –  la sfârșitul lui 2024, la 5 ani de la declanșarea crizei Covid în educație

Foto: captura youtube.com

UPDATE: Ministrul Cîmpeanu a reacționat în urma publicării articolului și a precizat că deja peste 45 de mii de profesori au fost formați și au competențe digitale.

Știrea inițială: În primul trimestru din 2023 va fi lansat un apel în urma căruia 100.000 de profesori vor fi formați din perspectiva pedagogiei digitale, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Potrivit acestuia, procedurile de formare se vor încheia în ultimul trimestru din 2024. În acel moment, vor fi trecut cinci ani de când se vorbește despre urgentarea pregătirii profesorilor pentru digitalizare în educație, discuții stârnite de criza produsă în domeniu de pandemia Covid-19 și închiderea școlilor.

La evenimentul de miercuri, organizat de Brio.ro pentru prezentarea unui raport privind literația digitală în România, Sorin Cîmpeanu a spus că, până la lansarea apelului din prima parte a anului viitor, trebuie transpusă mai întâi în legislația din România Cadrul european al competențelor digitale (DigComp), ce definește aceste competențe. Potrivit oficialului român, actul normativ pentru transpunerea DigComp la nivel național este în pregătire.

Sorin Cîmpeanu, la evenimentul de miercuri:

Exit mobile version