FOTO Fără mască și fără distanțare în sala de ședințe cu zeci de profesori-inspectori, un secretar de stat din Ministerul Educației sfidează pandemia și regulile oficiale într-o vizită de lucru la Iași

Secretarul de stat de la Ministerul Educației, Sorin Ion, apare fără mască alături de șefa Inspectoratului Școlar Iași, Luciana Antoci, în mai multe ședințe care au loc în săli închise, la interior, într-o serie de fotografii publicate pe pagina de Facebook de Inspectoratul Școlar Județean Iași. Regulile în vigoare prevăd portul obligatoriu al măștii la interior, în ședințe care au loc în spații închise și în unități de învățământ.

Ședințele fără mască au loc cu doar două săptămâni înaintea începerii școlii, pe 13 septembrie 2021.

„Vizita de lucru a domnului Sorin Ion, Secretar de Stat în Ministerul Educației, la Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Prezent la Iași în contextul pregătirii noului an școlar 2021-2022, domnul Sorin Ion, Secretar de Stat în Ministerul Educației, a participat astăzi, 31 august 2021, la o întâlnire de lucru cu inspectorii școlari ai Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Activitatea a constituit cadrul unor discuții privind demersurile organizatorice necesare începerii noului an școlar în condiții optime.

Vizita a fost precedată de întâlniri cu reprezentanții Instituției Prefectului Iași, dar și cu reprezentanți ai Liceului de Informatică „Grigore Moisil”, Iași și ai Colegiului Național Iași”, se arată în mesajul publicat alături de fotografii.

Foto: ISJ Iași

Într-una dintre imaginile publicate se vede cum oficialii participă la o ședință în sediul ISJ Iași, iar din mesajul care însoțește fotografiile, aceasta ar putea fi chiar întâlnirea de lucru cu inspectorii școlari. La mesele din sala de ședințe a ISJ se poate vedea cum din cei 25 de profesori-inspectori care participă, doar 3 poartă mască.

Foto: ISJ Iași

Nici Sorin Ion și nici cei din conducerea ISJ Iași, aflați la prezidiul ședinței, nu poartă mască. Se poate observa că nu poate fi vorba de distanțare fizică în organizarea din fotografie.

Foto: ISJ Iași

La o altă întâlnire cu profesorii secretarul de stat, nici șefa ISJ nu poată mască, deși este o întâlnire la interior. Se pot observa trei persoane care poartă mască.

Foto: ISJ Iași
Foto: ISJ Iași

Într-o altă fotografie apare fără mască doar Sorin Ion, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din Ministerul Educației, alături de două persoane aflate la distanță, celelalte persoane purtând mască.

Foto: ISJ Iași

În fotografia de la depărtare se poate vedea că încă un bărbat nu poartă mască, în încăpere, cel aflat lângă ușă.

Foto: ISJ Iași
Foto: ISJ Iași
Foto: ISJ Iași

Potrivit Hotărârii CNSU nr. 53, pentru prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, masca este obligatorie la interior. Există o excepție – „se propune menținerea exceptării de la obligativitatea purtării măștii de protecție la locurile de muncă în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 10 persoane, cu condiția ca acestea să fie vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și cu asigurarea unei distanțe de 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spațiile închise comune”.

Sorin Ion a fost numit secretar de stat în Ministerul Educației, responsabil cu învățământul preuniversitar, de fostul premier liberal Ludovic Orban, în timpul mandatului deținut de Monica Anisie. Sorin Ion a fost din 2015 și până la finalul lui 2020 inspector școlar județean de Dâmbovița și a preluat mandatul de la minister după ce predecesoarea sa, Luminița Barcari, a demisionat pentru a candida din partea PNL în alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Sorin Ion a fost profesor de matematică la Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” din Pucioasa. A mai fost inspector școlar general în 2011-2012, anterior a ocupat poziția de inspector școlar de specialitate-matematică, iar din 2004 până în 2010 a fost director întâi la Școala nr. 2 Pucioasa, apoi la Grupul Școlar Pucioasa.

Sorin Ion este vicepreședinte al Societății de Științe Matematice din România, filiala Dâmbovița. A absolvit în 1986 Liceul Industrial Fieni, în 1990 Universitatea din București – Facultatea de matematică, iar în 2004 a obținut diploma de licență în matematică la Universitatea „Valahia” Târgoviște.

A candidat pe listele PNL în alegerile parlamentare de la finalul anului trecut, dar fără succes.

Exit mobile version