Front unit în fața lui Tudorel Toader, în alegerile pentru funcția de rector la Universitatea Al.I. Cuza din Iași: Toți candidații cu număr relevant de voturi îl sprijină pe contracandidatul Liviu Maha în turul II / Toader: trebuie unele abordări nuanțate și îmbunătățite

Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi -Studenţii rămaşi în camine au fost mutaţi în camere de mai multe persoane

Foto: Google Street View

Numărul candidaților la funcția de rector al Universității „Al.I. Cuza” din Iași care îl sprijină pe Liviu Maha, contracandidatul rectorului în exercițiu Tudorel Toader, în turul doi al scrutinului a crescut la 3. Astfel, toți candidații cu un număr consistent de voturi îl sprijină acum pe Maha. Între timp, Tudorel Toader a transmis alegătorilor, printr-un mesaj publicat pe Facebook, mulțumiri pentru vot și a admis, cu aceeași ocazie, că turul întâi „este un semnal că trebuie unele abordări nuanțate și îmbunătățite”. Un al șaselea candidat înscris în alegerile desfășurate marți a depus contestație față de procedurile electorale, contestație adresată Biroului electoral, dar transmisă și Ministerului Educației.

În prima parte a zilei de miercuri, unul dintre candidații cu număr semificativ de voturi, dar care nu s-a calificat în turul doi, profesorul Gabriel Mursa, a anunțat că îl susține pe Liviu Maha în turul 2.

Ziarul de Iași scrie, joi, că numărul susținătorilor lui Maha a crescut la 3: alți doi candidați cu număr semnificativ de voturi în primul tur, profesoara Mihaela Onofrei (128 de voturi obținute) și profesorul Tudor Luchian (44 de voturi obținute), s-au exprimat în favoarea schimbării. Mihaela Onofrei a anunțat, citată de publicația ieșeană, că „eu îl voi susţine mai departe pe colegul nostru, prof. dr. Liviu Maha, căruia îi urez succes în turul II!”  Iar Tudor Luchian este citat: „aceste voturi acordate mie ar trebui să vizeze foarte clar în următorul tur de scrutin schimbarea autentică în conducerea UAIC, așa cum a fost deja exprimată această opțiune și dorința în prima rundă de alegeri pentru funcția de ‘Rector’.

În ceea ce-l privește, Tudorel Toader a publicat, miercuri seara, pe Facebook un mesaj de mulțumire celor care au participat la vot și folosește această ocazie pentru a comenta:

Un al șaselea candidat, Adrian Muraru, a anunțat, miercuri, faptul că a depus contestație privind organizarea alegerilor, vizând numărul de voturi primite (doar 15) ci procedurile și felul cum  se raportează ele la baza legală. Contestația a fost adresată Biroului electoral al Universității „Al.I. Cuza”, dar a fost transmisă și către Ministerul Educației. Documentul, consultat de Edupedu.ro, include 17 puncte vizând potențiale nereguli, atât în metodologia alegerilor, în felul cum aceasta a  fost aplicată, precum și lipsa de transparență în activitatea BEC și „caracterul neimparțial al BEC care a organizat alegerile pentru funcția de rector”, prin prisma legăturilor dintre președintele BEC și rectorul în exercițiu.

UAIC a transmis, însă, oficial informarea privind desfășurarea turului II al alegerilor pentru funcția de rector, în data de 18 martie 2024 https://www.uaic.ro/despre-uaic/alegeri-2024-2029/.

Citește și:
UPDATE OFICIAL Surpriză la Iași: Tudorel Toader, depășit de Liviu Maha în turul 1 al alegerilor pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Turul 2, peste o săptămână
Liviu Maha, finalistul din competiția pentru funcția de rector al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, primește sprijinul unui alt competitor / Turul 2, între Maha și Tudorel Toader
Liga Studenţilor Iași cere o dezbatere înaintea turul II al alegerilor pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, la care să participe toți membrii comunității academice / Tudorel Toader, depășit de Liviu Maha în turul 1
Exit mobile version