Galați, primul județ care anunță că inspectoratul școlar și școlile au semnat contracte pentru banii din programul de abandon școlar / Demararea activităților ar veni cu cel puțin 3 săptămâni întârziere

Foto: © Miklmakmagnitka | Dreamstime.com

Școlile din județul Galați au semnat contractele cu inspectoratul școlar județean pentru a primi fondurile din Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS), încât să înceapă activitățile pentru combaterea acestui fenomen, informează ISJ Galați, după cum transmite Agerpres. Contractele ar fi trebuit să fie semnate în toată țara până pe 5 septembrie când au început cursurile acestui an școlar, dar directorii școlilor acceptate în program au semnalat întârzieri din partea inspectorilor școlari, după cum declarau pentru EduPedu.ro săptămâna trecută.

Potrivit ISJ Galați, cele 47 de școli beneficiare din județ vor primi “granturi de peste 32 milioane lei pentru prevenirea abandonului școlar, după ce s-au semnat contractele de finanțare”. Acest lucru înseamnă că, în medie, o școală va primi 680.851 de lei, adică 137.824 de euro, abia atunci se vor demara activitățile specifice.

Valoarea maximă a unui grant este de 200.000 de euro. Programele trebuie să se implementeze timp de 3 ani cu aceste sume și presupun derularea de activități remediale, investiții în formarea profesorilor, programe de tip masă caldă, de after-school-uri etc.

Acțiunile de combatere a abandonului școlar ar fi trebuit să înceapă din 5 septembrie

Amintim că mai mulți directori de școli din țară din județele Arad, Bihor, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Iași și Vrancea au declarat pentru EduPedu.ro că au semnat doar ei contractele în dublu exemplar, urmând să fie chemați la sediile inspectoratelor ca inspectorii responsabili de asemenea proiecte să le semneze pentru inspectorat.

“Am fost puși în aprilie, dacă nu mă înșel, să facem proiectele pe repede-înainte, într-un termen de cel mult 5 zile, nu am dormit, am vrut să ne înscriem școala, ca să le fie bine copiilor. Dar văd că e 21 septembrie și nu am primit înapoi de la inspectorat contractul semnat. Dacă știam că treburile stau lejer, nu ne mai complicam atât, pentru că autoritățile n-au dat prea multe semne”, spune un director din județul Vrancea. – Detalii aici

Consilierul ministrului Educației, Radu Szekely, declara la o întâlnire online de zilele trecute că “au existat întârzieri în ceea ce privește fluxurile financiare”.

Foto: © Miklmakmagnitka | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Prima lună de școală, ratată, iar a doua lună, incertă pentru Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar. Szekely: Au existat întârzieri în fluxurile financiare / Directori de școli: Dacă știam că treburile stau lejer, nu ne mai complicam atât
Exit mobile version