Germania: Primele două școli închise din cauza Covid-19, în prima săptămână a noului an școlar. Plus: Cum a început școala în Hamburg, oraș comparabil ca mărime cu Bucureștiul

Foto: Pixabay.com

Câteva sute de elevi au fost trimiși acasă, vineri, din cauza unor cazuri de Covid-19 în două școli, în primul land german care a deschis săptămâna aceasta școlile pentru începutul noului an școlar, Mecklenburg-Pomerania Inferioară, potrivit TheLocal.de. Măsura vine la doar o zi după ce a doua cea mai mare zonă metropolitană a Germaniei, Hamburg, a redeschis la rândul său școlile. În acest oraș, comparabil ca mărime cu Bucureștiul, predarea a fost reluată la clasă, în condiții normale, dar cu reguli de igienă stricte, în pofida creșterii numărului de cazuri de Covid-19 în localitate și în ciuda nemulțumirii multor părinți, referitor la condițiile de reluare a cursurilor, potrivit Die Welt.

Despre cazurile din Mecklenburg-Pomerania Inferioară, potrivit TheLocal.de:

Situația în Hamburg:

Hamburg a reluat școlile după ce, la începutul săptămânii, Mecklenburg-Pomerania Inferioară a devenit primul land care a reluat cursurile pentru noul an școlar. Potrivit Die Welt, școala a început, în Hamburg, cu toți copiii la clasă. Inițial, nu era nevoie să fie purtate măștile deloc, dar imediat a fost introdusă regula purtării măștilor pe culoare, iar în unele școli masca trebuie purtată și în clase, cel puțin în primele două săptămâni.

A fost introdus un număr telefon la care părinții, profesorii și elevii pot suna pentru a face reclamații, iar potrivit sursei citate, în prima zi au fost foarte multe apeluri.

Decizia autorităților de a începe școala în condiții normale a fost criticată aspru prin acțiuni publice. O organizație a părinților a lansat o petiție care, până joi la prânz, a strâns 1.000 de susținători. Semnatarii se plâng că nu există măsuri suficiente de prevenție în școli și nici un Plan B, pentru cazul în care școlile ar fi forțate să se închidă din cauza epidemiei.

Oficialitățile locale insistă, însă, că este nevoie de deschiderea școlilor, pentru a asigura dreptul la educație al copiilor.

Exit mobile version