Zeci de mii de elevi se întorc în şcoli din vacanţa de vară, în noi condiţii de pandemie, în Germania

5.699 de vizualizări
Ghidul pentru gimnaziu și liceu
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Zeci de mii de elevi revin de luni la şcoală în nordul Germaniei, sfârşitul vacanţei de vară aducând cu sine un test major în materie de gestionare a pandemiei cu noul coronavirus, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Mecklenburg-Pomerania de vest este primul din cele 16 landuri germane unde se încheie vacanţa şi cei 152.700 de elevi din land sunt aşteptaţi la cursuri pentru prima dată după închiderea şcolilor ca răspuns la pandemie, la jumătatea lunii martie.

Pentru a reduce la minim riscul de infectare, elevii au fost împărţiţi în grupuri care nu trebuie să se amestece, deşi în interiorul fiecărui grup regulile de distanţare socială au fost ridicate.

Jan Bonin, director la o şcoală generală din oraşul Rostock, s-a declarat încrezător că va fi un start bun.

Măştile sunt obligatorii pe holuri, iar elevii preocupaţi sau nesiguri în legătură cu noile norme sunt întâmpinaţi de profesori şi primesc sprijin, a explicat acesta pentru dpa, subliniind că elevii care nu poartă mască nu vor fi toleraţi.

Tot luni au reînceput cursurile în şcoli pe mai multe insule aparţinând de landul Schleswig-Holstein, iar joi vor începe şi în oraşul-port Hamburg.

Săptămâna viitoare se reiau cursurile şi în şcolile din Berlin şi Brandenburg, precum şi în cel mai populat land, Renania de Nord – Westfalia, precum şi în restul landului Schleswig-Holstein.

Reamintim că ministrul german al Educaţiei, Anja Karliczek, pledează pentru folosirea măştii la şcoală.

Oficialul consideră că impunerea purtării măştii este ‘rezonabilă’, deoarece în multe şcoli nu va fi posibil să se impună, în practică, regula distanţei fizice. Pentru a face acest lucru, ar trebui să se ‘limiteze’ orele de clasă, ceea ce nu este de dorit, explică Karliczek în ziarul duminical ‘Die Welt’.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii stagiari care vor avea norma de predare înjumătățită urmează să beneficieze de același salariu, propus a fi cel mediu pe economie, în urma viitoarei legi a educației, susține ministrul Cîmpeanu

Deoarece în concluziile proiectului România educată, ce vor fi transpuse în noua lege a educației, “se prevede profesionalizarea și susținerea carierei didactice, printr-un an de stagiatură imediat după absolvirea facultății,…
Vezi articolul

Ministerul de Interne, despre plagiatele de la Academia de Poliție: Anumite teze de doctorat au fost verificate în perioade de timp distincte, cu rezultate diferite. Veronica Stoica este noul rector al Academiei

La nivelul Academiei de Poliție nu există politici coerente de verificare a plagiatelor, “nu există o bază de date cu propriile teze de doctorat, nu există proceduri pentru verificarea plagiatului”,…
Vezi articolul

Un fenomen grav cu care se confruntă părinții este „confuzia rolurilor”. „Copiii nu mai știu cine este mama, cea care mă ascultă și căreia îi plâng pe umăr la fiecare grijă, sau mama este cea care mă ceartă și mă face să învăț logaritmi?”, spune ministrul Sorin Cîmpeanu

Un aspect pe care ministrul Educației Sorin Cîmpeanu l-a semnalat ca fiind foarte grav, derivat din școala online, este acela că părinții sunt și profesorii copiilor lor. Ministrul a explicat…
Vezi articolul