Ministrul german al Educației susține purtarea măștii la școală: în toate landurile, se aşteaptă desfăşurarea cursurilor cu prezența fizică a elevilor

5.036 de vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com
Ministrul german al Educaţiei, Anja Karliczek, pledează pentru folosirea măştii la şcoală, înainte de apropiata reluare a cursurilor în mai multe landuri (state federale) ale ţării, care adoptă fiecare propriile măsuri de protecţie în contextul pandemiei de coronavirus, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Oficialul consideră că impunerea purtării măştii este ‘rezonabilă’, deoarece în multe şcoli nu va fi posibil să se impună, în practică, regula distanţei fizice. Pentru a face acest lucru, ar trebui să se ‘limiteze’ orele de clasă, ceea ce nu este de dorit, explică Karliczek în ziarul duminical ‘Die Welt’.

Cursurile şcolare se vor relua în Germania pe etape, conform practicii obişnuite din această ţară şi calendarului şcolar diferit al fiecăruia din cele 16 landuri.

Autorităţile capitalei federale care este oraş-stat, precum şi cele bavareze, au impus utilizarea măştii în spaţiile şcolare comune, precum culoarele şi curtea şcolii. Pe de altă parte, în interiorul sălilor de clasă, elevii sunt scutiţi de această obligaţie dacă se asigură distanţa necesară între bănci.

În toate landurile, se aşteaptă desfăşurarea cursurilor în maniera clasică cu prezenţa fizică a elevilor. Anul precedent a fost marcat de restricţiile legate de pandemie şi abia la final au fost reluate unele activităţi faţă în faţă, cu grupuri de elevi şi nu în mod regulat.

În Germania, este responsabilitatea puterilor regionale de a institui sau reduce restricţiile, în funcţie de nivelul de incidenţă teritorială a pandemiei, printre alte criterii. De exemplu, Mecklenburg – Pomerania Inferioară este un land predominant rural şi puţin populat – 1,6 milioane de locuitori, din populaţia totală de 83 de milioane – unde pandemia a avut incidenţă mică. Aici au fost confirmate în total de la începutul pandemiei 868 de infecţii din cele 209.653 înregistrate în toată ţara de Institutul Robert Koch (RKI). Numărul de decese în regiune este de 20, comparativ cu 9.148 în toată Germania.

Primii care vor reveni în clase vor fi elevii din Mecklenburg – Pomerania Inferioară (nord-est), chiar de luni 3 august. Aceştia vor fi urmaţi de cei din Hamburg (nord) – joi, în timp ce la Berlin şi Bradeburg (est), Renania de Nord-Westfalia (vest) şi Schleswig-Holstein (nord) cursurile se vor relua pe 10 august. În restul landurilor federale, şcolile se redeschid pe tot parcursul lunii august, exceptând Bavaria şi Baden Warttemberg (sud), unde acest lucru se va întâmpla pe 8 şi, respectiv, 16 septembrie.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 40 de profesori din liceul unde predă Carmen Iohannis intră în grevă. Director: Cei care vor să intre la ore, probabil că vor face online / Surse G4Media spun că soția președintelui nu e membru de sindicat

Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, va susține de luni orele de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, de acasă, în sistem online, scrie G4Media.ro. Directorul colegiului, Gabriel Negrea,…
Vezi articolul

Subiecte și bareme Olimpiada de Limba română pentru minorități și elevii români din diaspora – etapa județeană 2024 / Pagină de jurnal despre dorința de a descoperi un mister, cerință la clasa a IX-a

Subiectele și baremele de corectare pentru Olimpiada de Limba și literatura română (OLLR) dedicată elevilor aparținând minorităților și elevilor români din diaspora au fost publicate pe subiecte.edu.ro. Proba a avut loc…
Vezi articolul

Actualii studenți de anul 1 care au fost olimpici național sau internațional în liceu vor putea primi până la 6.000 de euro pe an pentru cercetare, prin programul de granturi “Regele Carol I” / Cererile se depun până pe 25 decembrie la universități

Absolvenții de liceu care au obținut premii sau mențiuni la competițiile naționale sau internaționale recunoscute de Ministerul Educației, în timpul liceului, și care din anul universitar 2022-2023 urmează cursurile unei…
Vezi articolul

Emil Boc: „Școala să înceapă la 15 septembrie, situația să fie descentralizată”. Primarul Constanței: „Anul școlar să înceapă odată cu cel universitar, pe 1 octombrie. Noi suntem oraș turistic, dorim un sezon estival cât mai lung”

Primarul Clujului și fostul premier Emil Boc (PNL) a declarat la Digi24 că școala ar trebui să înceapă pe 15 septembrie, iar situația ar trebui să fie una descentralizată pentru…
Vezi articolul