Ghid cu sfaturi pentru proba de Matematică de la Bacalaureat 2021, de la profesorul Adrian Troie, Colegiul Național „Sf. Sava”: „Nu vă grăbiți să rezolvați imediat, puteți găsi metode alternative care să scurteze drumul spre concluzii”

Foto: Pexels.com

Profesorul Adrian Troie de la Colegiul Național „Sf. Sava” din București a realizat pentru EduPedu.ro un ghid informativ pentru elevii care vor susține, marți, proba la Matematică în cadrul examenului de Bacalaureat 2021. El îi sfătuiește pe elevi „să explice cât mai clar ce vor să facă. Dacă e cazul, să menționeze și suportul teoretic al afirmațiilor pe care le fac.” „De asemenea, să nu se grăbească în a redacta imediat rezolvările. Ar putea găsi metode alternative de rezolvare care să scurteze drumul spre concluzii, ceea ce duce la timp economisit în examen.” Anul trecut, profesorul Adrian Troie a dezbătut pentru EduPedu.ro, cu elevii săi, subiectele primite la examen.
Mai jos, ghidul complet de la Matematică pentru Bacalaureat 2021:

„Recomandări pentru proba de matematică a examenului de bacalaureat 2021

  1. Recomandări generale

Pentru subiectul I, reamintesc faptul că scopul său este verificarea cunoștințelor la nivelul programei din materia claselor a IX – a și a X – a.

Prin urmare, cerințele sunt simple, imediate și ușor de rezolvat. Nu e cazul să căutați aici idei sau rezolvări complicate. Cerințele sunt clare, precise și răspunsurile sunt ușor de elaborat.

Pentru subiectul al II – lea, știți că el este dedicat disciplinei “Algebră”, primul subiect fiind din materia clase a XI – a, al doilea din materia clasei a XII – a.

Fiecare subiect are subpunctele a), b), c) și nivelul de dificultate crește de la a) spre c).

De obicei, cerințele subpunctelor a) sunt și ele imediate, la nivelul mediu al programei. E vorba de obicei de a efectua un calcul care verifică o proprietate, deci nimic complicat.

La subpunctul c) e bine să aveți în vedere că de multe ori calculele sau ideile subpunctelor a), b) intervin în rezolvarea acestui subpunct, de obicei mai dificil. Altfel spus, gândiți-vă la ideea : de ce mi s-a cerut acest lucru la subpunctele a) sau b)? Cum pot utiliza asta la subpunctul c)?

Pentru subiectul al III – lea, am de spus exact aceleași lucruri ca pentru subiectul al II – lea, cu diferența că subiectul al II – lea este dedicat disciplinei “Analiză matematică”.

Prof. de matematică Adrian Troie, Colegiul Național “Sfântul Sava”, București”.

Foto: Pexels.com

Citește și:
Ghid cu sfaturi pentru proba de Istorie, de la profesoara Andreea Laura Martinescu: „O bună parte din greșelile frecvente făcute de elevi la Subiectul I și II are strict legătură cu textul”
Bacalaureat 2021. Rezolvarea subiectelor de la Limba Română, făcută de profesoara Ecaterina Stanca
Subiecte română uman și pedagogic Bacalaureat 2021: Particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o nuvelă, la subiectul III
Subiecte română real Bacalaureat 2021: Particularitățile nuvelei, comentariul unei poezii scurte și text argumentativ despre greutățile vieții care pot îngreuna realizarea responsabilităților de familie
Sfaturi pentru a diminua frica în momentul examenului, de la psihologul școlar Diana Ioaneș
BAC 2021 Sfaturile profesoarei Ecaterina Stanca, pentru examenul de Limba română: Este un tip de Bacalaureat ce urmărește, în primul rând, înțelegerea corectă și adecvată a textului
Exit mobile version