GHID Testarea copiilor acasă, explicată părinților de directorul unei școli: Faptul că îi învățăm de la vârste mici să se îngrijească de sănătatea lor le va folosi în viața de adult

Foto: Școala din Curcani, jud. Călărași

Școala Gimnaziala Nr. 1 din comuna Curcani, județul Călărași, le-a trimis părinților un ghid cu pașii pentru testele de salivă. Testarea elevilor începe, teoretic, de joi, 2 decembrie 2021, potrivit instrucțiunii Ministerului Sănătății, care recomandă zilele de luni și joi pentru aceste demers bisăptămânal. “Faptul că îi învățăm de la vârste mici să se îngrijească de sănătatea lor le va folosi în viața de adult”, scrie în mesaj directorul școlii, profesorul Viforel Dorobanțu.

„Stimați părinți,
Pentru a avea un mediu cât mai sănătos în școală și în comunitate, este nevoie să fim cu toții responsabili. În școala noastră, procentul de vaccinare împotriva COVID-19 al angajaților este, la acest moment, de 64,58 %. Deci, angajații școlii și-au manifestat responsabilitatea față de ei înșiși și față de copiii dumneavoastră. Este rândul dumneavoastră să fiți responsabili și să vă trimiteți copiii la școală în condiții de siguranță pentru ei dar și pentru colegii lor. Testarea acasă, în locul în care orice copil se simte în siguranță, este o metodă de a vă asigura că totul este în regulă cu copilul dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să urmați indicațiile pe care le primiți de la școală. Testul din salivă nu este periculos. Faptul că îi învățăm de la vârste mici să se îngrijească de sănătatea lor le va folosi în viața de adult.
Am încredere în dorința dumneavoastră de a avea copii sănătoși”, este mesajul trimis părinților de conducerea școlii.

Foto: Școala Gimnazială Curcani din Călărași

Ghidul redă pașii pe care părinții trebuie să îi facă pentru a-i testa pe copii.

Foto: Școala Gimnazială Curcani din Călărași
Foto: Școala Gimnazială Curcani din Călărași
Ghidul în format pdf poate fi descărcat de aici:

Reamintim că trei videoclipuri în care ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, arată cum se face un test de salivă pentru elevi au fost puse la dispoziția personalului din școli, elevilor și părinților din țară luni, 29 noiembrie.

Exit mobile version