Google atacă dominația Zoom cu propria aplicație de videoconferințe, Google Meet, pusă la dispoziție gratuit pentru toată lumea

Google Meet / Sursa: Blog.google

Google intră în bătălia pentru piața dominată acum de Zoom, aplicație de comunicații audio-video pentru grupuri mari, larg folosită, în prezent, de școli și companii, iar mai nou și pentru activități de petrecere a timpului liber. Gigantul american a anunțat, miercuri, ca pune la dispoziția tuturor, gratuit, propria soluție premium de videoconferințe, Google Meet, măsură care va fi implementată treptat în toată lumea, în următoarele săptămâni.

Google Meet este inclusă și în pachetul G Suite for Education și este deja folosită, instituțional, în predarea online – în România au existat și instruiri online pentru profesori, pentru folosirea acestei aplicații. Acum, gratuitatea este extinsă așa încât oricine să aibă acces la Meet, cu unele limite.

Potrivit unui comunicat de presă, Google Meet oferă videoconferințe cu până la 100 de participanți, pentru utilizatori persoane fizice, respectiv cu până la 250 de participanți, în cazul companiilor. Întâlnirile sunt limitate la 1 oră pentru varianța gratuită, dar, spune compania, limita nu va fi impusă până în 30 septembrie.

În anunțul oficial de pe propria platformă, Google pune accentul pe securitatea comunicațiilor prin aplicația Meet, în contextul în care siguranța conferințelor și a datelor este una dintre principalele preocupări legate de Zoom, serviciul ce domină, de două luni, această piață.

Potrivit anunțului:

Ce date prezintă Google referitor la platforma Meet, la nivel global:

Cifra de 100 de milioane este departe de nivelul atins până acum de Zoom – 300 de milioane.

Anunțul Google vine la câteva zile după ce Facebook a anunțat, la rândul său, propria platformă – Facebook Rooms. Cu câteva săptămâni în urmă, Skype a permis accesul direct al utilizatorilor la propriul serviciu de conferințe, în cazul căruia numărul utilizatorilor zilnici a crescut cu 70%.

Exit mobile version