VIDEO Webinarul II pentru profesori: instruire pentru folosirea Google Meet în predarea online

10.742 de vizualizări
UPDATE Instruirea online a profesorilor organizată de Ministerul Educației pentru a stimula predarea digitală, în contextul în care școlile sunt închise pentru a limita epidemia de coronavirus, a început astăzi la ora 11:00. Acesta este al doilea curs online la care Ministerul a convocat profesorii. Tema webinar-ului de astăzi: folosirea Google Meet la clasă.
LIVE VIDEO Cursul de formare a profesorilor să folosească Google Meet – mai jos:

Sesiunea instruirilor online continuă vineri, 20 martie, cu webinarul pe tema utilizării Google Meet, susținut de către Ștefan Apăteanu, președinte Edu Apps, informează Ministerul Educației.

Primul webinar s-a desfășurat în urmă cu o zi, a avut ca obiectiv formarea profesorilor pentru folosirea în predarea online a aplicațiilor Teams și Office 365 și a adunat peste 7.600 de participanți. Vezi mai jos înregistrarea primului curs online, de joi.

VIDEO Cursul online de joi, pentru formarea profesorilor să predarea online prin aplicațiile Teams și Office 365:

Formarea profesorilor va fi realizată de echipa proiectului CRED, iar aplicațiile și platformele în care Ministerul Educației își specializează cadrele didactice sunt Teams/Office 365, Google Meet, Zoom, Livresq și Google Classroom.

Programul instruirii online a profesorilor:
  • Vineri, 20 martie, ora 11.00: Utilizare Google Meet
  • Luni, 23 martie, ora 11.00: Utilizare Zoom
  • Marți, 24 martie, ora 11.00: Utilizare Livresq
  • Miercuri, 25 martie, ora 11.00: Utilizare Google Classroom
Nota trimisă de Ministerul Educației către Inspectoratele Școlare Județene – prin care profesorii sunt convocați la formare online:
Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cercetătorul Octavian Jurma critică anunțul ministrului Educației, care a spus că peste 77% dintre părinții chestionați nu vor ca elevii să fie vaccinați: „Astfel de statistici te dezarmează”

Astfel de statistici te dezarmează, a scris pe Facebook cercetătorul Octavian Jurma, după anunțul public al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcut în conferință de presă miercuri, că peste 77% dintre…
Vezi articolul

Recomandări pentru “turnurile de fildeș”: Micro-creditele să devină instrumente centrale pentru universități, dacă vor să se adapteze la tendințele europene și să ofere flexibilitate studenților – experți ai Universității din București

Micro-creditele ar trebui să devină puncte centrale pentru “macro-politici educaționale”, dacă universitățile românești doresc să țină pasul cu tendințele europene, afirmă un grup de experți ai Universității din București într-o…
Vezi articolul