VIDEO Webinarul de formare a profesorilor pentru folosirea în predarea online a aplicațiilor Teams și Office 365 a adunat peste 7.600 de participanți

29.755 de vizualizări
FOTO: Captura Youtube.com
Formatorii care au organizat Atelierul CRED – Webinar – Instruire utilizare Teams/Office365, pentru profesori, au publicat clipul sesiunii propriu-zise de formare. Prezentarea a fost susținută de Robert Pufan, Partner Technical Architect în cadrul Microsoft România, care le-a arătat cadrelor didactice interesate cum să acceseze, să uilizeze și să interacționeze cu elevii și colegii, dar și să facă schimb de documente/fișiere prin intermediul aplicațiilor puse la dispoziție gratuit în școlile din România.

Au fost peste 7.600 de participanți simultan la sesiunea de formare online, potrivit organizatorilor.


Sesiunea de formare de astăzi face parte dintr-o serie de formări anunțate de minister. Următoarea formare este vineri.

Nota trimisă de Ministerul Educației către Inspectoratele Școlare Județene – prin care profesorii sunt convocați la formare online:
Programul instruirii online a profesorilor:
  • Vineri, 20 martie, ora 11.00: Utilizare Google Meet
  • Luni, 23 martie, ora 11.00: Utilizare Zoom
  • Marți, 24 martie, ora 11.00: Utilizare Livresq
  • Miercuri, 25 martie, ora 11.00: Utilizare Google Classroom

Citește și:

3 comments
  1. Dacă vrem să începem o nouă eră a sitemului nostru de învățământ,ar trebui dat posibilitatea unor profesori care au peste 50 de ani să se retragă,iar cei care vor să rămână în haosul ăsta,nu au decât să o facă..Cei care vor să se retragă să facă o cerere prin care să spună că doresc retragerea cu plata salariului de 75% timp de doi ani,timp în care să își găsească altceva de făcut,iar ceilalți să meargă la instruiri și să înceapă să lucreze la această schimbare care necesită timp…

  2. In prezent nu este reglemantat in lege invatamantul preuniversitar online! In universitati exista autonomie, este alta discutia! Elevii nu dispun de aceleasi dotari tehnice si nu au toti acces nelimitat la internet, asa ca pentru unii (multi) este posibil sa fie incalcat dreptul la educatie, prevazut in constitutie!
    Timp de 10 ani perfectionarea cadrelor didactice a fost lasata in seama buzunarului acestora si a multor furnizori, unii nu foarte seriosi dar saritori in a veni cu hartiile necesare profesorilor! Si acum vrem ca toti sa fie experti online!
    Sa tii o lectie online nu inseamna sa trimiti un PDF si sa astepti raspunsuri! Sa tii lectii in conditii de criza, in care toata lumea este stresata iar elevii nu au inteles complect ce li se intampla e si mai greu!
    La seminarul online, au participat putini profesori, raportat la numarul total… o alta parte au vazut inregistrarile! Intr-o ora trebuie sa devina utilizatorii unei platforme! Nu cred ca este real si posibil!
    Consider ca ministerul educatiei trebuie sa faca o analiza clara si reala a starii de fapt a sistemului nostru si pe baza aceasteia sa contureze un plan pe care sa il si aplice la reinceperea scolilor!
    Nu consider normala inlocuirea peste noapte a scolii clasice cu invatarea online! Am mai spus, discrimineaza, iar elevii si profesorii nu sunt in mod real pregatiti pentru asa ceva! Este doar un efort de imagine, in care poate unii vor reusi sa faca treaba, dar majoritatea nu!.
    Ganditi-va la viitor, trasati masurile si aplicati-le cand lucrurile au revenit la normal! Cand esti in foc nu iti dai cu machiaj! Nu sunt importante continuturile nepredate, putem sarii peste cateva capitole, ce pot fi recuperate in anul scolar care vine! Examenele de finalizare se pot sustine fara aceste capitole!
    Educatia nu inseamna doar continuturi! Inseamna inainte de toate transmiterea unei conduite sociale normale! Asta inseamna empatie, necesara pentru a fi profesor (acum ministerul se intereseaza de ce ii trebuie unui profesor)…

  3. Cred ca numarul ar fi putut fi mult mai mare daca s-ar fi putut loga toata lumea si daca ar fi fost clar precizat unde. Am asteptat degeaba pe canalul de youtube. Am urmarit intr-un final inregistrarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
începerea școlii, predare bilingvă

Eveniment recomandat de Edupedu.ro

Astăzi de la ora 17:00 – Webinar deschis tuturor profesorilor – dezvoltarea strategiilor de învățare eficientă la elevi. Psihologul Mircea Miclea, fondatorul Cognitrom: Strategiile de învățare adecvate pot spori cu 20% performanțele școlare. Un profesor bun îți predă și apoi te învață cum să înveți ce a predat

Strategiile de învățare cresc cu până la 20% performanța școlară a elevilor, potrivit cercetărilor din domeniu. Modalitatea în care elevii iau notițe eficient la oră, studiază deștept acasă, se pregătesc…
Vezi articolul

Ministerul Educației recunoaște oficial atacul la vechimea profesorilor greviști, executat de Guvernul Ciucă prin ordonanța dată în plin conflict de muncă. Instituția modifică în premieră condițiile de participare la examenele de grad didactic, cu o derogare de 22 de zile din vechimea necesară

Ordonanța de urgență 42/2023 dată de Guvern în plină grevă a profesorilor, care a intrat în vigoare joi, 25 mai, le afectează vechimea la catedră profesorilor participanți la grevă, iar…
Vezi articolul
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Mesajul transmis de ANAF pentru profesorii care obțin bani din meditații: Aveți obligația de a depune Declarația unică în 30 de zile de la începerea activității / Inspectorii ANAF asigură îndrumare de specialitate

Profesorii care realizează venituri extrasalariale din meditații au primit un mesaj de la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) în prima săptămână de școală, potrivit profit.ro. Instituția le reamintește cadrelor…
Vezi articolul

DOCUMENT Ghid Practic pentru Profesori – Combaterea Discriminării în Clasă, lansat de CNCD / Cum descoperim cazurile de bullying? Exemple de traume care trebuie să atragă atenția cadrelor didactice și sfaturi pentru implicarea părinților

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Institutul pentru Politici Publice au publicat un ghid practic pentru profesorii din școlile primare și gimnaziale și directorii școlilor, util în identificarea situațiilor de…
Vezi articolul