Rezultatele finale de la Definitivat 2022 vor fi publicate astăzi

2.678 de vizualizări
Foto: © Kantver - Dreamstime.com
Foto: © Dreamstime.com
Cadrele didactice care au susținut definitivatul 2022 și au făcut contestație vor afla astăzi, 4 august, rezultatele finale. Contestațiile au putut fi depuse în zilele de 27 și 28 iulie, potrivit calendarului oficial.

UPDATE: Rezultatele finale au fost publicate.

Într-un comunicat dat de Ministerul Educației, după afișarea rezultatelor inițiale, instituția scria că rata de promovare din sesiunea 2022 (medii mai mari sau egale cu 8), este 70,8%, în scădere față de 72,9% în 2021.

Precizăm că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor la toate probele de examen, inclusiv cea scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Proba scrisă a fost susținută la 98 de discipline.

Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2022, a avut loc miercuri, 20 iulie.

Amintim că rezultatele candidaților la inspecții au fost publicate de Ministerul Educației pe data de 24 iulie.

EduPedu.ro a scris aici despre subiecte și bareme și aici despre regulile de examen.

Anul trecut, numărul promovaților a crescut cu 250 după contestații.

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

Foto: © KantverDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ordinul ministrului Educaţiei care obligă profesorii şi elevii să facă şcoală online este “în afara cadrului legal”, adică al Decretului pentru Starea de Urgenţă, anunţă sindicatele, care cer modificarea actului

Ordinul ministrului Educaţiei care obligă profesorii şi elevii să facă şcoală online este “în afara cadrului legal”, adică al Decretului pentru Starea de Urgenţă, anunţă toate sindicatele reprezentative din învăţământ,…
Vezi articolul