ULTIMA ORĂ Rezultatele de la Definitivat 2022 au fost publicate. Peste 70% dintre profesorii care au predat lucrările au luat nota 8 sau mai mult

42.090 de vizualizări
Foto: captură – definitivat.edu.ro
Rezultatele pentru examenul de Definitivat 2022 au fost publicate de Ministerul Educației. Notele obținute de profesori la examenul de definitivat au fost făcute publice atât la centrele de examen, cât și pe definitivat.edu.ro.

Într-un comunicat dat de Ministerul Educației, instituția scrie că rata de promovare din sesiunea 2022 (medii mai mari sau egale cu 8), este 70,8%, în scădere față de 72,9% în 2021.

Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea contestațiilor la proba scrisă, 5.136 de candidați cu medii între 8 și 10.

Precizăm că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor la toate probele de examen, inclusiv cea scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Proba scrisă a fost susținută la 98 de discipline.

Dintre cei 8.615 candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar, au fost prezenți la proba scrisă cei 7.586 de candidați (93,65%) care au îndeplinit cumulativ condiţiile prevăzute de metodologia de examen:

  • efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an;
  • calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”;
  • media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea
  • portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

Dintre aceștia, 325 de candidați s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă. Șase lucări au fost anulate în centrele de evaluare.

Astfel, din totalul celor 7.254 de candidaţi cu lucrări evaluate, 3.522 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 -10. Dintre aceștia, 137 de candidaţi au fost notați cu 10, iar 427 de candidați au primit note între 9,50 și 9.99.

Cu note sub 5 au fost evaluate lucrările a 512 candidați.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2022, a avut loc miercuri, 20 iulie.

Rezultatele pe fiecare județ:

Rezultate Definitivat 2022 Județul Alba

Rezultate Județul Argeș

Rezultate Județul Arad

Rezultate Municipiul București

Rezultate Județul Bacău

Rezultate Județul Bihor

Rezultate Județul Bistriţa-Năsăud

Rezultate Județul Brăila

Rezultate Județul Botoşani

Rezultate Județul Braşov

Rezultate Județul Buzău

Rezultate Județul Cluj

Rezultate Județul Călăraşi

Rezultate Județul Caraş-Severin

Rezultate Județul Constanța

Rezultate Județul Covasna

Rezultate Județul Dâmbovița

Rezultate Județul Dolj

Rezultate Județul Gorj

Rezultate Județul Galaţi

Rezultate Județul Giurgiu

Rezultate Județul Hunedoara

Rezultate Județul Harghita

Rezultate Județul Ilfov

Rezultate Județul Ialomița

Rezultate Județul Iaşi

Rezultate Județul Mehedinți

Rezultate Județul Maramureş

Rezultate Județul Mureş

Rezultate Județul Neamț

Rezultate Județul Olt

Rezultate Județul Prahova

Rezultate Județul Sibiu

Rezultate Județul Sălaj

Rezultate Județul Satu-Mare

Rezultate Județul Suceava

Rezultate Județul Tulcea

Rezultate Județul Timiş

Rezultate Județul Teleorman

Rezultate Județul Vâlcea

Rezultate Județul Vrancea

Rezultate Județul Vaslui

Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 27 (astăzi) și 28 iulie. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

Amintim că rezultatele candidaților la inspecții au fost publicate de Ministerul Educației pe data de 24 iulie.

EduPedu.ro a scris aici despre subiecte și bareme și aici despre regulile de examen.


4 comments
  1. Dacă au 10 la fiecare inspecție și la portofoliu, nota minimă la scris pentru promovare trebuie să fie 7.15, altfel media nu iese minim 8 și nu promovează. Asta, pentru cei care nu pricep cum funcționează media aia.

    Oricum, introducerea notei la inspecții (și a notei la portofoliu!) a fost în sprijinul celor care dau examenul de definitivat, altfel era valea plângerii la afișarea rezultatelor. Din câte văd nu i-a ajutat pe toți asta, deși cei mai mulți iau note maxime la inspecții și portofoliu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Formatori pentru profesori de gimnaziu

DOCUMENT Matematica, depunctată cu 33% în subiectele de examen pentru învățătorii care susțin Definitivatul în 2021, față de cele de anul trecut. Practic, cadrele didactice pot obține definitivarea în învățământ să fără să știe deloc matematică

Componenta de Matematică a fost depunctată cu 33% în subiectele de examen pentru învățătorii care susțin Definitivatul în 2021, față de cele de anul trecut, potrivit modelelor publicate pe site-ul…
Vezi articolul

Nelu Tătaru îi va propune premierului Cîțu vaccinarea obligatorie sau testarea săptămânală pentru anumite categorii de persoane, printre care și profesorii, iar cine nu se va supune măsurii și reprezintă un pericol să nu mai fie primit la locul de muncă

Introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi, este propunerea pe care consilierul onorific al premierului, fostul ministru al…
Vezi articolul

Lista actualizată a magazinelor care acceptă cardurile de carieră didactică, cu peste 20.000 de magazine, farmacii și pensiuni / 60 de firme de training sunt pe listă, încă niciun curs CCD sau de la universități

Sunt peste 20.000 de locații în țară unde cardurile cu prima didactică sau de carieră profesională pot fi folosite de profesori și de ceilalți angajați din învățământ, potrivit listei actualizate…
Vezi articolul

Structura anului școlar 2019-2020 – Semestrul al II-lea să înceapă după vacanța de iarnă sau o vacanță mai scurtă – printre planurile ministrului Educației

Structura anului școlar 2019-2020 aduce modificări față de structura acestui an, a anunțat Ecaterina Andronescu. Semestrul al II-lea să înceapă imediat după vacanța de iarnă, iar examenele din vară –…
Vezi articolul

Ghid de sprijin pentru părinții și profesorii care au în clasă copii supradotați, cu strategii de educație pe nivele de învățare și idei de activități adaptate, lansat de psihopedagogi de la Centrul de Resurse Educaționale Maramureș

Un ghid care să vină în sprijinul profesorilor care lucrează cu elevi supradotați, dar și în ajutorul părinților și al copiilor, a fost lansat recent de profesori consilieri școlari și…
Vezi articolul