Hăncescu, despre salariile profesorilor: Se fac calcule referitor la ce se va întâmpla cu 1 septembrie 2020, când este prevăzută majorarea salarială

Foto: Edupedu.ro

Liderii celor trei mari federații sindicale din învățământ s-au întâlnit astăzi, la Guvern, cu premierul Ludovic Orban și ministrul Educației, Monica Anisie. La ieșirea de la discuții, liderul FSLI, Simion Hăncescu, a declarat presei că Executivul va face “în următoarele zile niște calcule referitor la ce se va întâmpla” cu majorarea salarială pentru profesori prevăzută să se aplice de la 1 septembrie 2020. “Dar de la 1 ianuarie 2020 nu se pune problema de a nu se acorda măriri”, a precizat Hăncescu.

Se fac calcule, nu a spus nimeni că nu se va acorda această mărire [prevăzută de la 1 septembrie – n.red.], dar peste 2 săptămâni o să discutăm din nou această speță“, a anunțat președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Liderul federației sindicale din universitar Alma Mater, Anton Hadăr, a declarat în urma discuțiilor de la Palatul Victoria că, la întâlnirea de peste 2 săptămâni “va veni și dl ministru al Finanțelor, Cîțu. (…) Însă premierul l-a sunat de față cu noi și i-a spus, printre altele, să încorporeze în rectificare banii necesari pentru plata sentințelor și a legii 85 din învățământul superior și preuniversitar și alte lucruri“.

Într-adevăr, sub semnul întrebării rămâne [majorarea salarială din educație prevăzută să se aplice de la… ] 1 septembrie 2020. Acolo nu ni s-a dat un răspuns cert, dar peste 2 săptămâni când ne vom vedea eu cred că se vor găsi posibilități financiare să i se asigure educației ceea ce i s-a promis“, a continuat Hadăr.

Acesta a explicat că “este vorba despre o mărire de 50% în septembrie 2020 – dar nu a salariilor. E vorba de o diferență dintre salariile noastre din grila din legea salarizării din 2022 și de anul trecut, 2018. Se preconizează în legea actuală că se vor da 4 măriri a câte 25% din diferențele din cele două perioade, 2022 și 2018. S-a luat o primă tranșă anul acesta, la început. Ar urma la anul – și aceasta a fost asigurată de dl premier că se va, la 1 ianuarie. Dar, la 1 septembrie, a spus domnia sa că trebuie să facă niște calcule și noi sperăm să fie pozitive pentru noi“.

Cele mai importante declarații ale sindicaliștilor din Educație, după întâlnirea de la Palatul Victoria cu premierul Ludovic Orban și ministrul Educației, Monica Anisie

Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI):

Anton Hadăr, președintele federației sindicale din universitar Alma Mater:

Marius Nistor, președintele Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“:

 

Exit mobile version