HARTA scenariilor după care se redeschid școlile pe 5 mai, în fiecare localitate, creată de cercetătorii Universității “Babeș Bolyai”

Foto: Captura UBB

Harta localităților după scenariile în care se redeschid școlile pe 5 mai 2021 a fost creată de echipa proiectului Romanian Economic Impact Monitor, după ce Edupedu.ro a publicat luni harta care arăta rata de incidență a localităților. Cercetătorii au adăugat pentru părinții, elevii și profesorii din România o funcție “Școală” care poate fi selectată din partea dreaptă și care indică scenariul școlii/școlilor din acea localitate.

În cazul localităților cu o rată de incidență sub 1 la mie, pe hartă apare scenariul verde și indicația “prezență fizică”.

În localitățile aflate în scenariul galben, cel roșu fiind desființat prin comasarea cu acesta, rata de incidență este de peste 1 la mie și pe hartă apare indicația “școală online”. Această indicație este valabilă pentru clasele V-VII și IX-XI, elevii de ciclul primar și copiii de grădiniță venind fizic la cursuri/activități până la intrarea în carantină a localității, indiferent de scenariu.

Când începe școala după Paște

Grădinițele și școlile se redeschid miercuri, 5 mai 2021, după vacanța de Paște. Miercuri vor începe cursurile copiii de grădiniță, precum și elevii care nu susțin examene, adică cei din clasele pregătitoare – a IV-a, elevii din a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a.

Elevii din ani terminali vor reveni la școală pe 10 mai 2021. În această categorie intră cei de clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și ultima clasă din învățământul profesional.

Proiectul de cercetare Romanian Economic Impact Monitor monitorizează în timp real evoluția pandemiei, respectiv starea economică a țării, oferind în același timp previziuni pe termen scurt și mediu privind pandemia și performanța economică a României.

Foto: Captura UBB

Exit mobile version