Impactul știrilor false, în pandemie, “a fost mai puternic” asupra profesorilor / “Întotdeauna dascălii au fost promotorii civilizației”, dar curentul negativ al știrilor false despre vaccinare a avut mai multă putere – șeful DSP Iași, Vasile Cepoi

Impactul știrilor false

Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi / Sursa: Captura Facebook

Dezinformarea și știrile false au avut un impact mai puternic decât “eforturile tuturor autorităților de a convinge” că vaccinarea este “singura cale pentru a ieși din situația în care ne aflăm” a apreciat marți, într-o conferință privind testarea și vaccinarea în școli, directorul Direcției de Sănătate Publică Iași, Vasile Cepoi. Potrivit acestuia, situația s-ar fi simțit “mai puternic” în cazul cadrelor didactice.

Șeful DSP Iași, fost ministru al Sănătății în primul guvern Ponta, acum nouă ani, a declarat, în cadrul conferinței “Vaccinare și testare pentru învățare!”, din campania de informare organizată în această perioadă de Ministerul Educației, că “întotdeauna dascălii au fost promotorii civilizației și ai măsurilor de îmbunătățire a vieții oamenilor”. Dar, a spus el, “din păcate, de data aceasta, curentul negativ a avut mai multă putere”. Iată așadar impactul știrilor false.

Impactul știrilor false

El a afirmat că la nivelul județului există o bună colaborare între autoritățile locale, regionale, cele din sănătate și din învățământ, dar și așa “nu suntem mulțumiți de rezultatele obținute”.

Vasile Cepoi, în cadrul conferinței “Vaccinare și testare pentru învățare”:

Amintim că duminică seară, la Antena 3, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu nota numărul mare de profesori care s-au vaccinat, comparativ cu alte categorii profesionale. El spunea că pragul de 50% persoane vaccinate a fost depășit în cazul profesorilor, da la nivelul întregului personal din învățământ “suntem la 43%”:

Foto: Captura Facebook / Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi

Exit mobile version