În cazul școlilor cu puțini elevi, pe lângă finanțarea per elev, “să introducem finanțarea per formațiune de studiu”, cu efort bugetar major – Sorin Cîmpeanu

Foto: © Vadreams | Dreamstime.com

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus joi seară că va susține, în cadrul discuțiilor de reformă în Educație, “o schimbare profundă a sistemului de finanțare a învățământului Preuniversitar”. Aceasta, a menționat el, presupune ca, în numele echității, școlile cu puțini elevi să primească o finanțare “per formațiune de studiu”, care să fie introdusă pe lângă finanțarea per elev folosită în prezent.

Aceasta ar presupune “un efort bugetar major”, a spus oficialul în cadrul unui interviu acordat B1 TV, afirmând că speră ca propunerea sa să aibă succes “în rândul colegilor din comitetul interministerial” care trebuie să pună în aplicare proiectul România Educată.

Sorin Cîmpeanu, la B1 TV:

Ministrul menționase această intenție de a schimba modelul de finanțare a școlilor, prin viitoarea Lege a Educației, și în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o marți

Foto: © Vadreams | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version