În nicio unitate de învățământ din Sectorul 1 nu se mai învață în trei schimburi, anunță primăria

Foto: © Luminastock | Dreamstime.com

Predarea în trei schimburi este eliminată în școlile din Sectorul 1 București, începând cu anul școlar 2022-2023, anunță primăria de sector, într-un comunicat transmis luni și preluat de Agerpres. Potrivit comunicatului, este vorba despre o premieră pentru această zonă.

Administraţia locală afirmă că a rezolvat criza de spaţiu de la acele unităţi de învăţământ care erau supraglomerate şi unde se învăţa până acum în trei schimburi.

În comunicat este citată Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, care susține că “principala noastră procupare a fost să găsim soluții pentru a înțăgura o situație inacceptabilă pentru școlile dintr-o capitală europeană”. Tot ea vorbește despre o opoziție a consilierilor PNL-PSD: “Cu toată opoziţia consilierilor locali PNL şi PSD, care au blocat, în repetate rânduri, proiectul de rectificare bugetară (suma cerută de directorii unităţilor de învăţământ este de aproximativ 22 de milioane lei, fonduri alocate exclusiv pentru grădiniţe, şcoli şi licee!), care ar fi însemnat bani mai mulţi pentru investiţii în educaţie, în ultimele luni am făcut eforturi susţinute să primim elevii în noul an şcolar aşa cum se cuvine.”

Foto: © Luminastock | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version