În nicio unitate de învățământ din Sectorul 1 nu se mai învață în trei schimburi, anunță primăria

397 de vizualizări
Foto: © Luminastock | Dreamstime.com
Predarea în trei schimburi este eliminată în școlile din Sectorul 1 București, începând cu anul școlar 2022-2023, anunță primăria de sector, într-un comunicat transmis luni și preluat de Agerpres. Potrivit comunicatului, este vorba despre o premieră pentru această zonă.

Administraţia locală afirmă că a rezolvat criza de spaţiu de la acele unităţi de învăţământ care erau supraglomerate şi unde se învăţa până acum în trei schimburi.

În comunicat este citată Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, care susține că “principala noastră procupare a fost să găsim soluții pentru a înțăgura o situație inacceptabilă pentru școlile dintr-o capitală europeană”. Tot ea vorbește despre o opoziție a consilierilor PNL-PSD: “Cu toată opoziţia consilierilor locali PNL şi PSD, care au blocat, în repetate rânduri, proiectul de rectificare bugetară (suma cerută de directorii unităţilor de învăţământ este de aproximativ 22 de milioane lei, fonduri alocate exclusiv pentru grădiniţe, şcoli şi licee!), care ar fi însemnat bani mai mulţi pentru investiţii în educaţie, în ultimele luni am făcut eforturi susţinute să primim elevii în noul an şcolar aşa cum se cuvine.”

  • Potrivit Raportului privind starea învățământului în București 2020-2021, întocmit de ISMB, în Sectorul 1 erau nominalizate o școală cu efective mari de elevi (Școala Gimnazială “Titu Maiorescu”), precum și trei licee: Colegiul German Goethe, Liceul Teoretic Nicolae Iorga și Liceul Jean Monnet. Raportările ISMB din 2020 indicau mai multe zone din sectorul 1, printre cele unde exista suprapopulare în școli: “Zonele unde se identifică deficit mare de spații educaționale sunt: Băneasa, Herăstrău, Dorobanți, Iancului, Titan, Big-Berceni, Tineretului, Militari, Rahova, Academia Militara, precum și în noile cartiere rezidențiale construite în proximitatea Capitalei”.

Foto: © Luminastock | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Complet fals! Scoala 17 Pia Bratianu unde este inscris copilul invata in 3 schimburi. In cazul nostru exact de la 8-10:30, ora de 30 min.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Masterul „Studii vizuale și curatoriale”, cel mai vechi din istoria artei din țară, a fost desființat de conducerea Universității de Arte din București „de pe o zi pe alta”. Profesorii nu știu, în prezent, dacă vor mai avea catedre și masteranzii nu știu dacă mai pot finaliza studiile deja începute

Senatul Universității Naționale de Arte a hotărât, pe 23 martie, desființarea masterului „Studii vizuale și curatoriale”, singurul de acest tip din universitate și singurul derulat la acest nivel de studii…
Vezi articolul
Remus Pricopie / Foto: Agerpres

Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Putin a ales războiul. Condamnarea acțiunilor iresponsabile ale lui Putin trebuie să vină nu numai din partea politicienilor și a diplomaților, dar și din partea societății civile, a mediului academic

„Condamnarea acțiunilor iresponsabile ale lui Putin trebuie să vină nu numai din partea politicienilor și a diplomaților, dar și din partea societății civile, a mediului academic, a oamenilor de cultură,…
Vezi articolul