În nicio unitate de învățământ din Sectorul 1 nu se mai învață în trei schimburi, anunță primăria

546 de vizualizări
Foto: © Luminastock | Dreamstime.com
Predarea în trei schimburi este eliminată în școlile din Sectorul 1 București, începând cu anul școlar 2022-2023, anunță primăria de sector, într-un comunicat transmis luni și preluat de Agerpres. Potrivit comunicatului, este vorba despre o premieră pentru această zonă.

Administraţia locală afirmă că a rezolvat criza de spaţiu de la acele unităţi de învăţământ care erau supraglomerate şi unde se învăţa până acum în trei schimburi.

În comunicat este citată Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, care susține că “principala noastră procupare a fost să găsim soluții pentru a înțăgura o situație inacceptabilă pentru școlile dintr-o capitală europeană”. Tot ea vorbește despre o opoziție a consilierilor PNL-PSD: “Cu toată opoziţia consilierilor locali PNL şi PSD, care au blocat, în repetate rânduri, proiectul de rectificare bugetară (suma cerută de directorii unităţilor de învăţământ este de aproximativ 22 de milioane lei, fonduri alocate exclusiv pentru grădiniţe, şcoli şi licee!), care ar fi însemnat bani mai mulţi pentru investiţii în educaţie, în ultimele luni am făcut eforturi susţinute să primim elevii în noul an şcolar aşa cum se cuvine.”

  • Potrivit Raportului privind starea învățământului în București 2020-2021, întocmit de ISMB, în Sectorul 1 erau nominalizate o școală cu efective mari de elevi (Școala Gimnazială “Titu Maiorescu”), precum și trei licee: Colegiul German Goethe, Liceul Teoretic Nicolae Iorga și Liceul Jean Monnet. Raportările ISMB din 2020 indicau mai multe zone din sectorul 1, printre cele unde exista suprapopulare în școli: “Zonele unde se identifică deficit mare de spații educaționale sunt: Băneasa, Herăstrău, Dorobanți, Iancului, Titan, Big-Berceni, Tineretului, Militari, Rahova, Academia Militara, precum și în noile cartiere rezidențiale construite în proximitatea Capitalei”.

Foto: © Luminastock | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Complet fals! Scoala 17 Pia Bratianu unde este inscris copilul invata in 3 schimburi. In cazul nostru exact de la 8-10:30, ora de 30 min.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ecaterina Andronescu vine cu o nouă idee: în Franța, copiii care au probleme de rămânere în urmă sunt chemați la școală în vacanța de vară

În încercarea de a-și nuanța declarațiile făcute duminică seara, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, vine cu o nouă sursă de inspirație sau propunere. Într-o declarație făcută la România TV, Ecaterina Andronescu…
Vezi articolul
Kitul 'Am grijă de orașul meu', distribuit în școli din București / Foto: Grow Up Romania

Copiii și orașele care îi cresc – Cum pot învăța elevii de clasele pregătitoare, I și a II-a să-și descopere cartierul, istoria locului și să-i respecte pe ceilalți, prin kiturile „Am grijă de orașul meu” create de grupul civic de părinți Grow Up Romania și oferite gratuit în școli din București / Dana Ostacie: Am pornit de la simțul de apartenență la oraș, dorința ca ei să nu fie izolați în drumul acasă-școală

Cum învață un copil să-și dezvolte simțul de apartenență la oraș, să se comporte atunci când iese afară, să-și descopere cartierul și istoria locului în care s-a născut? Zeci de…
Vezi articolul

Proiectul-pilot al ISJ Cluj de „scanare” a palmelor unor elevi pentru profilul de orientare în carieră „este o greșeală”, spune rectorul Universității Babeș-Bolyai / Daniel David și decanul Adrian Opre, profesori în psihologie: Instrumentul folosit nu este acreditat, iar instituția nu este partener în proiect, cum s-a afirmat

Proiectul anunțat săptămâna aceasta, la Cluj, prin care peste 100 de elevi de clasa a XI-a ar urma să fie evaluați prin „scanarea” mâinilor cu un dispozitiv, „pentru identificarea abilităților…
Vezi articolul