Ore de limba engleză pentru refugiaţii ucraineni din Tulcea: Din partea părinţilor, am primit solicitarea de a desfăşura activităţi în limba engleză – șefa Inspectoratului Școlar Tulcea

333 de vizualizări
Foto: © Tutye2001 | Dreamstime.com
Niciuna dintre cele peste 20.000 de persoane din Ucraina care de la începutul războiului au intrat în România prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Isaccea nu a cerut integrarea unui copil în sistemul educaţional din judeţul Tulcea, dar au început orele de limba engleză, potrivit Agerpres.

Șefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Viorica Pavel, a declarat pentru Agerpres că în internatele din municipiul Tulcea în prima zi a acestei săptămâni erau cazate 134 de persoane, care au la dispoziţie translatori, o sală de sport, un psiholog, dar şi profesori de limba engleză.

„Din partea părinţilor, am primit solicitarea de a desfăşura activităţi în limba engleză. Vor să-şi dezvolte competenţele de comunicare, iar în acest sens, împreună cu inspectorul şcolar de Limba engleză, am planificat astfel de activităţi”, a menţionat aceasta.

Din cele 134 de persoane din Ucraina, 86 au început la finele săptămânii trecute să participe la cursurile de limba engleză susţinute de doi profesori.

„Aşteaptă să plece mai departe în Polonia. Sunt doar în tranzit. Fiindcă documentele nu au venit până acum, iniţial s-a spus că în două zile le vor avea, dar iată că este deja aproape o săptămână, până vor pleca vom desfăşura astfel de activităţi”, a mai spus Viorica Pavel.

Ea a arătat că niciuna dintre persoanele din Ucraina care se află în Tulcea nu a solicitat sprijin pentru integrarea copiilor în sistemul educaţional.

Inspectorul de limbi străine din cadrul ISJ, Gheorghe Băisan, a declarat că în primele ore de Limba engleză s-au predat expresii uzuale.

„Partea proastă e că cele două profesoare nu cunosc limba rusă şi nici limba ucraineană şi atunci este destul de complicat. (…) Ar trebui o a treia persoană care să cunoască limba ucraineană sau limba rusă. Ne-ar trebui acea persoană care să poată traduce atunci când copiii nu înţeleg. Ar trebui dimineaţa, dar dimineaţa aproape toţi profesorii din Tulcea sunt la program. Oamenii sunt dispuşi (să ajute – n.r.), dar programul e puţin mai complicat”, a afirmat Gheorghe Băisan.

Potrivit ISJ, în judeţ, există doi profesori de limba ucraineană care predau la CA Rosetti, Murighiol şi în municipiul Tulcea. De asemenea, 62 de elevi de diferite vârste studiază această limbă.

Foto: © Tutye2001 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Ca sa ia calea Occidentului. Slava Domnului ca nici macar refugiatii nu ne vor. Altfel era haos in tara noastra. Majoritatea vor doar sa profite de bunatatea si banii tarii, apoi sa-si ia talpasita. Si e mai bine asa, in conditiile in care tara asta nu ofera nimic propriilor cetateni, dar are grija de ai altora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Din 10 iunie, INML nu mai eliberează certificate de virginitate la cerere / Decizia directorului Institutului de medicină legală București vine după ce societatea civilă a atras atenția asupra acestei testări condamnate de OMS și care încă se practică în centre județene de medicină legală și la INML

INML nu mai eliberează începând cu 10 iunie certificate de virginitate la cerere, indiferent de vârstă, potrivit unei note semnate de directorul INML George Cristian Curcă, și postate de Diana…
Vezi articolul

VIDEO Nota 8 ar trebui să fie nota optimă, credem noi, pentru un elev (…) Nu ar trebui să tindă toată lumea spre 10, spune Radu Szekely, consilierul ministrului Educației într-o discuție despre viitoarele standarde de evaluare, pe discipline

Nota 8 ar trebui să fie nota optimă, credem noi, pentru un elev, spune Radu Szekely, consilier în Ministerul Educației. Afirmația a fost făcută la EuropaFM, într-o dezbatere despre noile…
Vezi articolul