Situația scandaloasă: guvernul e incapabil să cumpere teste de salivă pentru elevi în valul 5, o firmă stă cu 2 milioane de teste pe stoc

1.080 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – George Călin
Guvernul României nu a reușit să cumpere la timp testele de salivă necesare testării elevilor în pragul valului 5 al pandemiei. Raed Arafat a dat vina pe blocarea achiziției printr-o contestație, iar ministrul Educației se declară ”trist” și spune că nu îl interesează explicațiile. În acest context, o firmă românească anunță că are pe stoc 2 milioane de teste, refuzate în decembrie de statul român pentru o întârziere la livrare de 30 de ore, scrie G4Media.ro.

Care este motivul blocajului la achiziția de teste? Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat pe 5 ianuarie că achiziția derulată de Oficiul Național de Achiziții Centralizate (ONAC) ar fi fost blocată după ce o firmă a contestat la CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor) procedura.

Nu e clar însă de ce procedura de achiziție a demarat atât de târziu, având în vedere că guvernul știa că școala reîncepe în 3 ianuarie.

În acest context, compania DDS Diagnostic anunță că are pe stoc 2 milioane de teste pentru școli, pe care le poate livra imediat. Firma le-a adus în țară încă de la începutul lunii decembrie pentru precedenta licitație organizată de guvern, dar atunci testele nu au fost primite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) pentru că termenul de livrare a fost depășit cu 30 de ore.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Calendarul de preadmitere la studiile de licență și master 2022, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș: Înscrieri până pe 31 mai la studii de licență și 24 mai pentru studii de masterat (P)

Încep curând înscrierile pentru Preadmitere la UMFST „George Emil Palade” din Târgu-Mureș. Înscrierea candidaților se va face exclusiv pe platforma de înscriere on-line dedicată Preadmiterii 2022 accesând pagina admitere@UMFST. Perioada…
Vezi articolul