Olanda, Marea Britanie și Italia, în topul preferințelor studenților români ca destinații de studiu

547 de vizualizări
tarifele pentru cămin
Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com
Peste 50 de instituţii de învăţământ internaţionale vor veni la World Education Fair de la Bucureşti, Constanţa şi Iaşi, în perioada 4-6 martie, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.
  • Târgul World Educațion Fair are loc pe 4 martie la Iași, pe 5 martie la București și pe 6 martie la Constanța

În topul destinaţiilor de studiu pentru care aplică tinerii români, Olanda se află pe primul loc, urmată de Marea Britanie, Italia, Danemarca, Germania şi Spania, arată IntegralEdu.

Din punct de vedere al domeniilor alese, lucrurile nu sunt schimbate faţă de anii anteriori. Astfel, elevii români preferă Computer Science & Engineering. Pe locul doi se află studiile europene, urmate de Business şi Creative Media and Game Technologies. Urmează domeniul Aerospace Engineering, înlocuind domeniul Drept, care se găsea anul trecut pe aceeaşi poziţie.

Au crescut cu 50 % aplicațiile pentru studii de licență în SUA.

Peste 50 universităţi vor fi prezente cu oferte de studiu pentru elevii români, la World Education Fair. 

“În contextul sanitar actual, numărul solicitărilor pentru studii gimnaziale şi liceale în străinătate a crescut cu 20% în ultimii doi ani. În topul preferinţelor se situează Marea Britanie, urmată de alte destinaţii europene precum Elveţia, Germania şi Spania”, arată IntegralEdu.

Prezentă în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanţă în educaţie la nivel local şi reprezintă peste 500 de instituţii de învăţământ de top din întreaga lume.

Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lovitură pentru familiile care își duceau copiii la peste 300 de after school-uri private: acestea nu mai pot fi organizate în aceeași clădire cu grădinițe private. Christian Comșa, Asociația Școlilor Particulare: Normele vin foarte târziu, s-au făcut investiții, s-au înscris copiii la after

Peste 300 de after school-uri private nu mai pot funcționa în acest an școlar, pentru că erau organizate în spații comune cu grădinițe private. Interdicția apare cu doar două săptămâni…
Vezi articolul

SURSE Modificări la structura subiectelor de la olimpiada de franceză 2024, transmise de Ministerul Educației direct profesorilor organizatori din județe. Exercițiile de gramatică, de o treime din punctaj, sunt înlocuite cu un singur item de tip „completează spațiile goale”, cu variante de răspuns

Subiectul de 3 puncte unde elevii participanți la Olimpiada Națională de Limba franceză (ONLF) aveau de rezolvat mai multe exerciții de limbă (gramatică) va fi înlocuit cu un singur text…
Vezi articolul

Transportatorii din județul Constanța nu fost informați de inspectoratul școlar despre procedura prin care trebuie să acorde gratuit transportul elevilor navetiști. Reprezentantul unei firme: Am primit pe mail niște liste cu numele elevilor, dar nu știm ce să facem mai departe, cum ne recuperăm banii?

“Nu am fost înștiințați în nici un fel, nu am primit nici o adresă oficială de la Inspectoratul școlar județean despre procedura de acordare a transportului gratuit pentru elevi”, spune…
Vezi articolul