Baremele de corectare și subiectele pentru proba de Limba Română de la Bacalaureat 2023, publicate de Ministerul Educației

164.455 de vizualizări
Ministerul Educației a publicat la ora 15:00 baremul de corectare și subiectele de la proba de Limba Română de la examenul de Bacalaureat 2023. Luni, 26 iunie, elevii de clasele a XII-a și a XIII-a au susținut proba scrisă la Limba Română.

Marți, 27 iunie, este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), iar miercuri va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura joi, 29 iunie.

Baremul poate fi descărcat de mai jos, pentru fiecare profil.

Baremul de la profilul real-tehnologic:

Subiectele de la profilul real-tehnologic:

Baremul de la profilul uman-pedagogic:

Subiectele de la profilul uman-pedagogic:


3 comments
  1. Suntem foarte indignati pt suspiciunea de frauda la BAC!!!O sfidare si o nesimtire mai mare ca asta n ar putea fi!!Va bateti joc de oameni,sau ce faceti cu noi??!!Au cheltuit parintii adevarate averi sa si mediteze copiii care si au fortat limitele cu atata invatat,generatie afectata grav de scoala in pandemie si de greva voastra,ca sa va ocupati cu frauda??!!Aveti pretentii la salarii si drepturi,dar la corectitudine si cinste nu aveti pretentii?!Cum se explica faptul ca:”încă de aseară de la miezul nopții internauții au vrut să vadă care este sensul expresiei „de bună seamă”. La acel moment, 42 de persoane căutau definiția acestei expresii. Ulterior, vârful căutărilor a fost atins în jurul orei 4:00 dimineața, când 100 de persoane au intrat pe Google și au căutat ce înseamnă această expresie. Interesant este că au fost foarte multe căutări și în ceea ce privește cerința exactă a primului subiect de la examenul de Bacalureat de astăzi, respectiv „indică sensul din text al secvenței «de bună seamă»”. Lucru care a fost căutat pe Google încă de la ora 1:00 de 34 de persoane, ulterior vârful căutărilor a fost la ora 3:30, și chiar astăzi de dimineață, înainte să înceapă examenul, 42 de persoane căutau pe Google răspunsul la această cerință”

  2. sunteți mulțumiți domnilor și doamnelor care a-ti făcut subiectele pentru bacalaureat v-ati bătut joc de acești copii cu un sinonim și puneți la barem ,,dorința,, și etc.pai dacă sunteți asa deștepți demonstrați nu ca bateți joc.Bine ca v-am suportat greva și bătaia de joc sa obțineți drepturi pe spatele copiilor noștri rușine sa va fie.Nuci măcar nu am cuvinte sa va cataloghez deoarece mie rușine mie de lipsa voastră de profesionalism.Acum ar trebui sa iasă toți părinții în strada pentru ca a-ti nenorocit o generație intreaga o generație care a trecut prin toate grozaviile.RUSINE,RUȘINE sa va fie.

    1. Mie imi e rusine sa citesc comentarii agramate ca ale dumitale. Care este marea drama a expresiei “de buna seama”? Normal, daca elevii de azi citesc doar postari de pe Facebook, sau nici pe alea, ca pe tik tok e cu video, normal ca nu au auzit de expresia “de buna seama”. Sa le fie lor rusine, nu celor care au facut subiectele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like