FOTO Mii de elevi au demonstrat la Berlin împotriva războiului din Ucraina

150 de vizualizări
EPA/FILIP SINGER/Agerpres.ro
Mii de elevi au demonstrat joi împotriva invaziei ruse în Ucraina în cartierul guvernamental din Berlin ca răspuns la un apel lansat de mişcarea pentru protecţia mediului Fridays for Future, informează DPA, citat de Agerpres.

Manifestanţii, purtând bannere şi pancarte, s-au reunit la prânz (11:00 GMT) în faţa clădirii parlamentului german.

Poliţia a estimat numărul participanţilor la circa 2.000-3.000 de persoane la începutul protestului, însă numărul acestora a crescut ulterior.

Protest al elevilor la Berlin fata de invazia Rusiei in Ucraina EPA/FILIP SINGER/Agerpres

Pe bannere erau scrise mesaje precum ”Fiecare viaţă contează” şi ”Opriţi războiul!”, mulţi dintre protestatari făcând comentarii critice la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin.

Unii dintre participanţi au purtat haine în culorile drapelului ucrainean, galben şi albastru. Activiştii ucraineni ai Fridays for Future au lansat joi un apel pentru o demonstraţie globală.

Protest al elevilor la Berlin fata de invazia Rusiei in Ucraina EPA/FILIP SINGER/Agerpres.ro

”Suntem tineri activişti pentru mediu din Ucraina şi suntem speriaţi”, a scris pe Twitter filiala ucraineană a mişcării.

”Războaiele aflate în desfăşurare în lume sunt războaie pentru resurse. Capitalismul combustibilului fosil creează baza acestui război şi pentru multe alte războaie, conflicte şi crize”, a scris Fridays for Future pe Instagram.

Protest al elevilor la Berlin fata de invazia Rusiei in Ucraina EPA/FILIP SINGER/Agerpres

Sunt planificate demonstraţii şi în alte oraşe germane, precum şi în alte capitale europene.

În fotografiile publicate pe contul de Twitter al Fridays for Future apar demonstraţii desfăşurate în Hamburg şi Varşovia.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

INTERVIU Cercetătoarea Alina Dolea: Migranții ajung să dezvolte o anumită sensibilitate cu privire la modul în care România e percepută. Experiența „între aici și acolo, nici aici, nici acolo” contribuie la sentimentul de însingurare, teren propice pentru teme precum cele ale AUR

Partidul AUR s-a clasat pe locul treilea în diaspora, cu aproape 25% din voturi, imediat după USR Plus și PNL, potrivit rezultatelor parțiale. Cum a fost posibil ca diaspora românească,…
Vezi articolul