FOTO Mii de elevi au demonstrat la Berlin împotriva războiului din Ucraina

151 de vizualizări
EPA/FILIP SINGER/Agerpres.ro
Mii de elevi au demonstrat joi împotriva invaziei ruse în Ucraina în cartierul guvernamental din Berlin ca răspuns la un apel lansat de mişcarea pentru protecţia mediului Fridays for Future, informează DPA, citat de Agerpres.

Manifestanţii, purtând bannere şi pancarte, s-au reunit la prânz (11:00 GMT) în faţa clădirii parlamentului german.

Poliţia a estimat numărul participanţilor la circa 2.000-3.000 de persoane la începutul protestului, însă numărul acestora a crescut ulterior.

Protest al elevilor la Berlin fata de invazia Rusiei in Ucraina EPA/FILIP SINGER/Agerpres

Pe bannere erau scrise mesaje precum ”Fiecare viaţă contează” şi ”Opriţi războiul!”, mulţi dintre protestatari făcând comentarii critice la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin.

Unii dintre participanţi au purtat haine în culorile drapelului ucrainean, galben şi albastru. Activiştii ucraineni ai Fridays for Future au lansat joi un apel pentru o demonstraţie globală.

Protest al elevilor la Berlin fata de invazia Rusiei in Ucraina EPA/FILIP SINGER/Agerpres.ro

”Suntem tineri activişti pentru mediu din Ucraina şi suntem speriaţi”, a scris pe Twitter filiala ucraineană a mişcării.

”Războaiele aflate în desfăşurare în lume sunt războaie pentru resurse. Capitalismul combustibilului fosil creează baza acestui război şi pentru multe alte războaie, conflicte şi crize”, a scris Fridays for Future pe Instagram.

Protest al elevilor la Berlin fata de invazia Rusiei in Ucraina EPA/FILIP SINGER/Agerpres

Sunt planificate demonstraţii şi în alte oraşe germane, precum şi în alte capitale europene.

În fotografiile publicate pe contul de Twitter al Fridays for Future apar demonstraţii desfăşurate în Hamburg şi Varşovia.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Orban: Actul de educație trece printr-o transformare: discutăm despre un alt mod de predare/interacțiune cu elevul, despre colegi care trebuie să colaboreze la distanță, oameni care învață din mers să profeseze altfel decât au făcut toată viața

Actul de educație în România trece în prezent printr-o transformare care presupune un alt mod de predare și de interacțiune a dascălului cu elevul”, colaborare de la distanță și „oameni…
Vezi articolul