FOTO Mii de elevi au demonstrat la Berlin împotriva războiului din Ucraina

155 de vizualizări
EPA/FILIP SINGER/Agerpres.ro
Mii de elevi au demonstrat joi împotriva invaziei ruse în Ucraina în cartierul guvernamental din Berlin ca răspuns la un apel lansat de mişcarea pentru protecţia mediului Fridays for Future, informează DPA, citat de Agerpres.

Manifestanţii, purtând bannere şi pancarte, s-au reunit la prânz (11:00 GMT) în faţa clădirii parlamentului german.

Poliţia a estimat numărul participanţilor la circa 2.000-3.000 de persoane la începutul protestului, însă numărul acestora a crescut ulterior.

Protest al elevilor la Berlin fata de invazia Rusiei in Ucraina EPA/FILIP SINGER/Agerpres

Pe bannere erau scrise mesaje precum ”Fiecare viaţă contează” şi ”Opriţi războiul!”, mulţi dintre protestatari făcând comentarii critice la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin.

Unii dintre participanţi au purtat haine în culorile drapelului ucrainean, galben şi albastru. Activiştii ucraineni ai Fridays for Future au lansat joi un apel pentru o demonstraţie globală.

Protest al elevilor la Berlin fata de invazia Rusiei in Ucraina EPA/FILIP SINGER/Agerpres.ro

”Suntem tineri activişti pentru mediu din Ucraina şi suntem speriaţi”, a scris pe Twitter filiala ucraineană a mişcării.

”Războaiele aflate în desfăşurare în lume sunt războaie pentru resurse. Capitalismul combustibilului fosil creează baza acestui război şi pentru multe alte războaie, conflicte şi crize”, a scris Fridays for Future pe Instagram.

Protest al elevilor la Berlin fata de invazia Rusiei in Ucraina EPA/FILIP SINGER/Agerpres

Sunt planificate demonstraţii şi în alte oraşe germane, precum şi în alte capitale europene.

În fotografiile publicate pe contul de Twitter al Fridays for Future apar demonstraţii desfăşurate în Hamburg şi Varşovia.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Argumentul Ligiei Deca pentru introducerea examenului de admitere la liceu, total diferit de cel al lui Sorin Cîmpeanu: „Vedem multe răzgândiri” ale elevilor care se transferă la alte profiluri, pentru că nu li se potrivesc cele la care au fost repartizați

„Vedem multe răzgândiri, transferuri (ale elevilor – n. red.), pentru că nu li se potrivește profilul la care au fost repartizați prin repartizarea aceea computerizată”, a declarat ministrul Educației, Ligia…
Vezi articolul

Program medical “focalizat pe cercetare avansată”, lansat de Universitatea Babeș-Bolyai / Rectorul Daniel David: o instituție ca UBB “nu-și poate permite în ziua de astăzi să nu aibă o componentă biomedicală”

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anunță un nou program în domeniul medical, “focalizat pe cercetare avansată”. Programul, numit UBBMed și desfășurat în cadrul “UBB School of Health”, care e listată alături…
Vezi articolul
Camelia Gavrilă

Fostul deputat PSD Camelia Gavrilă, numită director la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași. Primarul Chirică: „Este un imens pas înapoi şi este păcat că unul dintre cele mai îndrăgite Colegii din ţară să intre în circuitul nefiresc al sinecurilor politice”

Fostul deputat PSD Camelia Gavrilă a fost numită, vineri, de către șefa Inspectoratului Școlar Județean Iași, director al Colegiului Național „Costache Negruzzi”. Numirea acesteia este una controversată și a fost…
Vezi articolul