În ziua când autoritățile au prezentat măsuri pentru învățământul superior, Universitatea A.I. Cuza din Iași a anunțat deja că începe preînscrierile online pentru admitere

UAIC Iași / Foto: Facebook.com - Tudorel Toader

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași a anunțat, marți, că pune la dispoziția elevilor din clasa a XII-a posibilitatea să se preînscrie online la admiterea 2020, potrivit Agerpres. Anunțul vine în ziua în care autoritățile au prezentat măsurile care vor fi luate, în perioada următoare, inclusiv pentru învățământul superior, arătând că nu există modificări privind posibilitatea de preînscriere sau înscriere online.

Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, candidaţii care doresc să participe la concursul de admitere la programele de studii de licenţă sau masterat organizate de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi pot să opteze pentru completarea on-line a fişei de preînscriere şi a dosarului de concurs, la adresa inscriere.uaic.ro. Aceasa este destinată atât candidaţilor cetăţeni români cu domiciliul în România sau în străinătate, cetăţenilor statelor membre UE şi SEE, cât şi candidaţilor din Republica Moldova sau etnicilor români din celelalte state.

Comunicatul arată că:

Preînscrierea online a fost implementată la UAIC în anul 2019.

Anunțul universității ieșene vine în condițiile în care autoritățile de la București au descris, marți, abordarea privind învățământul în perioada următoare, inclusiv situația învățământului universitar.

Gigel Paraschiv, secretar de stat responsabil cu învățământul universitar, a arătat între altele că:

Același oficial a prezentat sumar abordarea pentru mediul universitar și post-universitar în această perioadă:

Exit mobile version