Încă 2 cazuri suspecte de hepatită misterioasă, la copii de 8 luni, respectiv 10 ani

Rețeaua de maternități din România

Foto: Pixabay.com

Ministerul sănătății transmite că există încă 2 cazuri suspecte de hepatită misterioasă, la 2 copii. Primul caz semnalat în România este cel al fetei de 5 care încă este internată în spital.

2 copii în vârstă de 8 luni, respectiv 10 ani, sunt suspecte că ar suferi de hepatică și se află internate în spital. Ministerul sănătății nu a precizat în ce județe sunt semnalate cazurile, dar a sublinat că nu sunt din București.

“Așteptăm ultimele rezultate ale analizelor să vedem dacă avem o cauză identificabilă,” a spus ministrul sănătății Alexandru Rafila.

Spălarea pe mâini este măsură de prevenție împotriva infecției, spun specialiștii.

Primul caz de hepatită misterioasă la copii în România a apărut la o fetiță de 5 ani. Este internată la un spital de specialitate din data de 4 aprilie. Nu a fost detectată nici o infecție virală activă. Fetița nu a călătorit în străinătate și nu are nici o legătură epidemiologică cu alt caz raportat către Organizația Mondială a Sănătății, se arată în comunicatul ministerului Sănătății din data de 26 aprilie.

Autorităţile sanitare britanice consideră că există tot mai multe indicii care asociază noile cazuri de hepatită infantilă acută înregistrate în Europa cu infecţia cu un adenovirus, relatează agenția EFE, scrie G4Media.

Regatul Unit a raportat pentru prima dată o creștere semnificativă neașteptată a cazurilor de hepatită acută severă de origine necunoscută la copiii mici, în general sănătoși. O creștere neașteptată a unor astfel de cazuri a fost acum raportată de alte câteva țări, în special Irlanda și Țările de Jos.

Citeste și: Fetița de 5 ani, suspectă de hepatită severă de cauză necunoscută, nu a călătorit în străinătate și nu are nici o legătură epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa, spune ministrul Sănătății
Exit mobile version