Încă 2 cazuri suspecte de hepatită misterioasă, la copii de 8 luni, respectiv 10 ani

282 de vizualizări
Rețeaua de maternități din România
Foto: Pixabay.com
Ministerul sănătății transmite că există încă 2 cazuri suspecte de hepatită misterioasă, la 2 copii. Primul caz semnalat în România este cel al fetei de 5 care încă este internată în spital.

2 copii în vârstă de 8 luni, respectiv 10 ani, sunt suspecte că ar suferi de hepatică și se află internate în spital. Ministerul sănătății nu a precizat în ce județe sunt semnalate cazurile, dar a sublinat că nu sunt din București.

“Așteptăm ultimele rezultate ale analizelor să vedem dacă avem o cauză identificabilă,” a spus ministrul sănătății Alexandru Rafila.

Spălarea pe mâini este măsură de prevenție împotriva infecției, spun specialiștii.

Primul caz de hepatită misterioasă la copii în România a apărut la o fetiță de 5 ani. Este internată la un spital de specialitate din data de 4 aprilie. Nu a fost detectată nici o infecție virală activă. Fetița nu a călătorit în străinătate și nu are nici o legătură epidemiologică cu alt caz raportat către Organizația Mondială a Sănătății, se arată în comunicatul ministerului Sănătății din data de 26 aprilie.

Autorităţile sanitare britanice consideră că există tot mai multe indicii care asociază noile cazuri de hepatită infantilă acută înregistrate în Europa cu infecţia cu un adenovirus, relatează agenția EFE, scrie G4Media.

Regatul Unit a raportat pentru prima dată o creștere semnificativă neașteptată a cazurilor de hepatită acută severă de origine necunoscută la copiii mici, în general sănătoși. O creștere neașteptată a unor astfel de cazuri a fost acum raportată de alte câteva țări, în special Irlanda și Țările de Jos.

Citeste și: Fetița de 5 ani, suspectă de hepatită severă de cauză necunoscută, nu a călătorit în străinătate și nu are nici o legătură epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa, spune ministrul Sănătății

1 comment
  1. Mai ramane de vazut si o eventuala cauza toxica ( alimente consumate in special de copii) , apoi alte cauze: acetaminofenul , boli cu componenta genetica datorita carora anumite elemente nu se pot elimina si se acumuleaza in organism devenind toxice. Hai ca sunteti penibili! Totul e Covid! Sau alt virus! Neaparat vaccin! [comentariu editat pentru a elimina majusculele]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Unul din doi elevi de clasa a VIII-a nu a luat 5 la simularea Evaluării Naționale la Matematică din județul Brăila/ La clasa a XII-a, 54% dintre elevi au promovat proba de matematică

75% dintre elevii de clasa a VIII-a din județul Brăila au promovat proba de limba și literatura romana și 49% proba de matematică, la simularea Evaluării Naționale 2023, organizată de…
Vezi articolul
Birocratizarea învățământului

Mai multe școli din București cer ca dosarele pentru bursele elevilor să fie depuse înainte de termenul legal – Școala 81, de exemplu, cere actele de la părinți până pe 16 septembrie, deși legislația prevede 28 septembrie data limită

Mai multe școli din Capitală au cerut ca cererile și dosarele pentru bursele elevilor să fie depuse înainte de termenul legal, potrivit anunțurilor de pe site-urile unităților de învățământ. De…
Vezi articolul

CLASAMENT Babeș Bolyai – cele mai multe apariții printre universitățile românești, în rankingul global Times Higher Education după domenii de studiu – 2024 / Instituțiile din România – mai multe apariții, dar majoritatea fie stagnează, fie au rezultate mai slabe ca anul trecut

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca înregistrează cele mai multe apariții, în rândul universităților românești, în rankingul Times Higher Education după domenii de studiu – 2024, dat publicității joi. Reputatul clasament internațional…
Vezi articolul