Libertatea: Academia SRI spune că nu va verifica niciuna dintre cărţile rectorului său Adrian Ivan, acuzat de autoplagiat, pentru că e rector, nu „profesor titular pe post” 

764 de vizualizări
Adrian Ivan / Foto: INQUAM Photos – Adel Al-Haddad
Comisia de Etică a Academiei SRI nu se va autosesiza în cazul rectorului acestei instituții, Adrian Ivan, acuzat de autoplagiat, potrivit unui răspuns dat ziarului Libertatea, care a prezentat în septembrie acest caz al celui care i-a coordonat teza de doctorat fostului ministru de Interne, Lucian Bode. Publicația scrie că această comisie i-a răspuns după 25 de zile, informând că decizia de a nu se autosesiza în cazul rectorului a fost luată deoarece Adrian-Liviu Ivan “nu are calitatea de profesor titular pe post” în cadrul Academiei.
  • Libertatea notează că lista profesorilor de la Academia SRI este secretizată, drept urmare “nu se poate afla dacă și ce fel de profesor este rectorul Ivan”:

„Vă comunicăm faptul că domnul prof. univ. dr. Adrian-Liviu Ivan nu are calitatea de profesor titular pe post în Academia Națională de Informații Mihai Viteazul (ANIMV), context în care, Comisia de etică universitară a ANIMV nu se va autosesiza”, se arată în răspunsul publicat vineri de Libertatea.

Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai și coordonatorul tezei de doctorat a fostului ministru Lucian Bode, aflat în centrul unui scandal de plagiat, a fost acuzat la rândul său de autoplagiat masiv, într-o anchetă publicată la sfârșitul lunii septembrie de Libertatea

  • Ziarul îl cita pe Ivan care se apăra prin faptul că este vorba despre materiale “scrise de mine” și care respingea ideea că ar fi autoplagiat.

Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai, instituție unde Adrian Ivan este profesor, a anunțat în scurtă vreme, prin președintele său, Dacian Dragoș, că se va autosesiza și va analiza cazul, după cum a scris atunci Edupedu.ro.


2 comments
  1. Noi culmi de nepasare si impertinenta atinse de sri-sti printr-un astfel de raspuns sfidator. De ce nu, daca se poate ? De ce nu, daca si doctor Bode poate fi politician de rang inalt in PNL (ce rusine !) si inalt oficial guvernamental… sub obladuirea “dascalului” (al lucrului bine facut) de la Cotroceni ?

  2. oare de ce baietii cu ochi albaștrii au fețe buhăite ?. și le lipsește ștaiful , da nu știu de ce? că doar costum frumos și e in culoare regulamentară ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Închiderea școlilor în pandemie – “o decizie mai degrabă politică”, “una dintre greșelile strategice pe care le-au luat ministerele Educației”,  apreciază directorul pentru educație al OCDE, Andreas Schleicher / În România, școlile au fost închise complet de patru ori în doi ani

“Uitându-ne în urmă, poate vedem că acele închideri ale școlilor au fost una dintre greșelile strategice pe care le-au luat ministerele Educației” în timpul pandemiei Covid-19, apreciază directorul Direcției pentru…
Vezi articolul