Libertatea: Academia SRI spune că nu va verifica niciuna dintre cărţile rectorului său Adrian Ivan, acuzat de autoplagiat, pentru că e rector, nu „profesor titular pe post” 

732 de vizualizări
Adrian Ivan / Foto: INQUAM Photos – Adel Al-Haddad
Comisia de Etică a Academiei SRI nu se va autosesiza în cazul rectorului acestei instituții, Adrian Ivan, acuzat de autoplagiat, potrivit unui răspuns dat ziarului Libertatea, care a prezentat în septembrie acest caz al celui care i-a coordonat teza de doctorat fostului ministru de Interne, Lucian Bode. Publicația scrie că această comisie i-a răspuns după 25 de zile, informând că decizia de a nu se autosesiza în cazul rectorului a fost luată deoarece Adrian-Liviu Ivan “nu are calitatea de profesor titular pe post” în cadrul Academiei.
  • Libertatea notează că lista profesorilor de la Academia SRI este secretizată, drept urmare “nu se poate afla dacă și ce fel de profesor este rectorul Ivan”:

„Vă comunicăm faptul că domnul prof. univ. dr. Adrian-Liviu Ivan nu are calitatea de profesor titular pe post în Academia Națională de Informații Mihai Viteazul (ANIMV), context în care, Comisia de etică universitară a ANIMV nu se va autosesiza”, se arată în răspunsul publicat vineri de Libertatea.

Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai și coordonatorul tezei de doctorat a fostului ministru Lucian Bode, aflat în centrul unui scandal de plagiat, a fost acuzat la rândul său de autoplagiat masiv, într-o anchetă publicată la sfârșitul lunii septembrie de Libertatea

  • Ziarul îl cita pe Ivan care se apăra prin faptul că este vorba despre materiale “scrise de mine” și care respingea ideea că ar fi autoplagiat.

Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai, instituție unde Adrian Ivan este profesor, a anunțat în scurtă vreme, prin președintele său, Dacian Dragoș, că se va autosesiza și va analiza cazul, după cum a scris atunci Edupedu.ro.


2 comments
  1. Noi culmi de nepasare si impertinenta atinse de sri-sti printr-un astfel de raspuns sfidator. De ce nu, daca se poate ? De ce nu, daca si doctor Bode poate fi politician de rang inalt in PNL (ce rusine !) si inalt oficial guvernamental… sub obladuirea “dascalului” (al lucrului bine facut) de la Cotroceni ?

  2. oare de ce baietii cu ochi albaștrii au fețe buhăite ?. și le lipsește ștaiful , da nu știu de ce? că doar costum frumos și e in culoare regulamentară ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Rafila îl laudă pe Cîmpeanu că a ținut școlile deschise: A fost un adevărat apărător al drepturilor copiilor la educație, față de mandatul anterior, când Ministerul Educației se ocupa doar cu modul în care se închid mai repede școlile

Medicul Alexandru Rafila, senator PSD, a lăudat acțiunile recente ale ministrului Sorin Cîmpeanu, prin care școlile au fost menținute deschise. A fost un adevărat apărător al drepturilor copiilor la educație,…
Vezi articolul