Înscrierea la grădiniță, la școală sau la examenul de Bacalaureat se va putea face „robotizat”, în urma unui proiect de automatizare în administrație – ministrul Cercetării, Bogdan Ivan

Foto: © Samorn Tarapan | Dreamstime.com

„Înscrierea la grădiniță sau la școală sau la examenul de Bacalaureat” ar urma să se facă „de către un robot automatizat”, în urma unui proiect cu finanțare europeană pentru automatizarea proceselor din administrația publică centrală, a declarat marți dimineață, la Radio România Actualități, ministrul Cercetării, Bogdan Ivan.

În locul procedeelor de înscriere care presupun „cozi uriașe la ghișee”, acest „robot automatizat” ar urma să administreze înscrierile „foarte simplu”: „odată setate datele, ajunge să le și pună în practică”.

El a oferit exemplul înscrierilor la grădiniță, școală sau examene când a vorbit despre un „proiect în valoare de 22 de milioane de euro din bani europeni”, de automatizare a „19 procese” în cadrul administrației publice centrale.

Declarațiile lui Bogdan Ivan pe această temă, la Radio România Actualități: 

În urmă cu o săptămână a avut loc conferința de deschidere a proiectului „Automatizarea proceselor de lucru în administrația publică”. Potrivit Agerpres, ministrul Ivan a spus, cu acea ocazie, că „această investiţie va implementa soluţii pentru 18 instituţii publice din administraţia centrală”. Iar, potrivit aceleiași surse, Autoritatea pentru Digitalizarea României a menționat ca obiectiv general al proiectului sprijinirea transformării digitale, creşterea productivităţii, a rezilienţei, reducerea erorilor şi a timpului de prelucrare a cererilor (cetăţenilor) adresate autorităţilor publice, prin adoptarea de soluţii de automatizare a proceselor de lucru robotice – RPA (automatizarea sarcinilor laborioase, repetitive şi bazate pe norme).

Foto: © Samorn Tarapan | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version