Inspectoratele școlare nu au publicat broșurile de admitere la liceu până acum fiindcă au așteptat ca Ministerul Educației să aprobe HG-ul cu cifra de școlarizare pentru anul viitor

Foto: EduPedu.ro

Aprobarea târzie a Hotărârii de Guvern care stabilește cifra de școlarizare pentru anul 2022-2023 a fost motivul pentru care broșurile pentru admiterea la liceu în 2022 nu au fost publicate la data prevăzută în calendar, potrivit unor surse din Ministerul Educației. Deși a fost pusă în consultare publică pe 17 martie, se pare că avizarea a durat mai mult anul acesta, motiv pentru care abia săptămâna aceasta a ajuns la aprobare pe masa Guvernului și a fost publicată în Monitorul Oficial.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar București au confirmat că au așteptat HG-ul și acum lucrează la redactarea broșurii care va fi publicată în cel mai scurt timp posibil, probabil săptămâna viitoare, spune ei.

Amintim că senatorul USR Ștefan Pălărie a semnalat miercuri pe Facebook că inspectoratele școlare din toată țara ar fi trebuit să publice pe 9 mai broșurile de admitere, dar nu au făcut-o. „„Haos în admiterea națională la liceu. Pe 9 mai trebuia să se publice broșura cu informații pentru admiterea în învățământul liceal. Astăzi, două zile mai târziu, părinții încă așteaptă frustrați actualizarea paginii web. Termenele limită par doar o opțiune pentru instituțiile statului, aparent”, a scris Pălărie. Mai multe detalii aici.

Și anul trecut, broșura a fost publicată tot cu întârziere. Mai exact, ea trebuia să fie publică pe 10 mai, dar a apărut pe 12 mai, după cum a scris Edupedu.ro atunci.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că pentru anul școlar 2022-2023 sunt „16.000 de locuri alocate pentru clasa a XI-a, învățământul seral și cu frecvență redusă”. HG-ul cu cifra de școlarizare a fost aprobat săptămâna aceasta. Mai multe detalii aici.

Exit mobile version