Inspectoratele școlare nu au publicat broșurile de admitere la liceu până acum fiindcă au așteptat ca Ministerul Educației să aprobe HG-ul cu cifra de școlarizare pentru anul viitor

6.080 de vizualizări
Foto: EduPedu.ro
Aprobarea târzie a Hotărârii de Guvern care stabilește cifra de școlarizare pentru anul 2022-2023 a fost motivul pentru care broșurile pentru admiterea la liceu în 2022 nu au fost publicate la data prevăzută în calendar, potrivit unor surse din Ministerul Educației. Deși a fost pusă în consultare publică pe 17 martie, se pare că avizarea a durat mai mult anul acesta, motiv pentru care abia săptămâna aceasta a ajuns la aprobare pe masa Guvernului și a fost publicată în Monitorul Oficial.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar București au confirmat că au așteptat HG-ul și acum lucrează la redactarea broșurii care va fi publicată în cel mai scurt timp posibil, probabil săptămâna viitoare, spune ei.

Amintim că senatorul USR Ștefan Pălărie a semnalat miercuri pe Facebook că inspectoratele școlare din toată țara ar fi trebuit să publice pe 9 mai broșurile de admitere, dar nu au făcut-o. „„Haos în admiterea națională la liceu. Pe 9 mai trebuia să se publice broșura cu informații pentru admiterea în învățământul liceal. Astăzi, două zile mai târziu, părinții încă așteaptă frustrați actualizarea paginii web. Termenele limită par doar o opțiune pentru instituțiile statului, aparent”, a scris Pălărie. Mai multe detalii aici.

Și anul trecut, broșura a fost publicată tot cu întârziere. Mai exact, ea trebuia să fie publică pe 10 mai, dar a apărut pe 12 mai, după cum a scris Edupedu.ro atunci.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că pentru anul școlar 2022-2023 sunt „16.000 de locuri alocate pentru clasa a XI-a, învățământul seral și cu frecvență redusă”. HG-ul cu cifra de școlarizare a fost aprobat săptămâna aceasta. Mai multe detalii aici.


3 comentarii
    1. Este o fotografie făcută de Edupedu.ro, care aparține Edupedu.ro. Ilustrează o sală de clasă, iar în material nu este vorba despre niciun colegiu. Mulțumim pentru grijă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

EXCLUSIV Educația ar putea avea peste un miliard de euro alocat prin Planul de Reziliență și Redresare, discutat la Cotroceni. Pe ce vrea Guvernul să cheltuiască fondurile de urgență de la Comisia Europeană

Educația ar putea avea peste un miliard de euro alocat prin Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR), potrivit documentului în lucru obținut de Edupedu.ro, document discutat azi la Cotroceni…
Vezi articolul