Broșura de Admitere la liceu 2022 nu a fost publicată de niciun inspectorat, în termenul legal stabilit prin ordin de ministru

8.382 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Inspectoratele școlare din toată țara ar fi trebuit să publice în data de 9 mai broșurile de admitere la liceu, însă nu au făcut lucrul acesta, semnalează pe Facebook senatorul USR Ștefan Pălărie.

Potrivit calendarului de admitere la liceu, luni, 9 mai, trebuiau publicate toate broșurile cu oferta de admitere pe site-urile inspectoratelor școlare din țară.

Anul trecut, broșura a fost publicată tot cu întârziere. Mai exact, ea trebuia să fie publică pe 10 mai, dar a apărut pe 12 mai, după cum a scris Edupedu.ro atunci.

Mai jos, postarea integrală a lui Ștefan Pălărie:

„Haos în admiterea națională la liceu. Pe 9 mai trebuia să se publice broșura cu informații pentru admiterea în învățământul liceal. Astăzi, două zile mai târziu, părinții încă așteaptă frustrați actualizarea paginii web. Termenele limită par doar o opțiune pentru instituțiile statului, aparent. Mintea lor e la cu totul altceva. Încă nu s-au oprit din împărțeala jenantă de joburi pentru oamenii de partid. Coaliția Sinecurilor este ocupată cu împărțirea funcțiilor de inspectori după algoritm politic și uită că rolul inspectoratelor este să fie în slujba părinților și a elevilor, nu să fie instituții intens politizate, cu posturi bine plătite din banii contribuabililor.„S-au descoperit niște erori cu codurile anumitor unități de învățământ”. Păi oare lucrurile astea nu trebuie verificate în avans? De ce trebuie să lăsăm pe ultima sută de metri tot timpul? Ceva similar s-a întâmplat și anul trecut, dar atunci și-au dat seama după câteva zile. Să vedem cât va dura acum.”

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. In loc sa vina cu tot felul de idei care mai de care mai….., mai bine ar acorda mai multa atentie organizarii examenelor nationale!
    Sa respecte termenele asumate.

  2. Care site-uri ale inspectoratelor scolare? Isi iau banii degeaba, in afara de cel de la sectorul 3, niciunul nu se poate accesa. Tara de cacao! Oare d-nul ministru al educatiei stie ce se intampla la el in ograda? Eu nu prea cred.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației a raportat peste 13.500 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor și peste 2.800 de clase care au trecut în online. Deși cazurile de boală sunt mai multe decât în toamnă, sunt de 4 ori mai puține clase în online decât atunci

Valul Omicron se răspândește mult mai rapid în școli decât varianta Delta, arată datele prezentate astăzi de Ministerul Educației. Astfel, dacă pe 6 octombrie erau raportate 12.978 de cazuri de…
Vezi articolul

Cîmpeanu: “Școlile rămân deschise pentru că niciunde în Europa nu se mai închid / Școala online a fost un adevărat dezastru pentru școala românească, inclusiv pentru statele care s-au considerat a fi cele mai pregătite”

Școala online trebuie evitată pentru că a fost un adevărat dezastru, chiar și pentru țările cele mai pregătite din acest punct de vedere, a spus ministrul Cîmpeanu, la Digi 24,…
Vezi articolul

Persoanele cu atribuții de salarizare din inspectoratele școlare vor fi obligatoriu în subordinea contabilului șef, potrivit unei adrese a Ministerului Educației. Până pe 20 august, toate inspectoratele școlare vor transmite instituției spre aprobare statul de funcții valabil de la data de 1 iulie 2024 – document

Domeniul economic şi administrativ din organigrama inspectoratelor școlare va fi organizat astfel încât persoanele/ compartimentul/ serviciul cu atribuții de salarizare vor/va funcționa, obligatoriu, în subordinea contabilului şef, potrivit unui document…
Vezi articolul