Broșura de Admitere la liceu 2022 nu a fost publicată de niciun inspectorat, în termenul legal stabilit prin ordin de ministru

7.318 vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Inspectoratele școlare din toată țara ar fi trebuit să publice în data de 9 mai broșurile de admitere la liceu, însă nu au făcut lucrul acesta, semnalează pe Facebook senatorul USR Ștefan Pălărie.

Potrivit calendarului de admitere la liceu, luni, 9 mai, trebuiau publicate toate broșurile cu oferta de admitere pe site-urile inspectoratelor școlare din țară.

Anul trecut, broșura a fost publicată tot cu întârziere. Mai exact, ea trebuia să fie publică pe 10 mai, dar a apărut pe 12 mai, după cum a scris Edupedu.ro atunci.

Mai jos, postarea integrală a lui Ștefan Pălărie:

„Haos în admiterea națională la liceu. Pe 9 mai trebuia să se publice broșura cu informații pentru admiterea în învățământul liceal. Astăzi, două zile mai târziu, părinții încă așteaptă frustrați actualizarea paginii web. Termenele limită par doar o opțiune pentru instituțiile statului, aparent. Mintea lor e la cu totul altceva. Încă nu s-au oprit din împărțeala jenantă de joburi pentru oamenii de partid. Coaliția Sinecurilor este ocupată cu împărțirea funcțiilor de inspectori după algoritm politic și uită că rolul inspectoratelor este să fie în slujba părinților și a elevilor, nu să fie instituții intens politizate, cu posturi bine plătite din banii contribuabililor.„S-au descoperit niște erori cu codurile anumitor unități de învățământ”. Păi oare lucrurile astea nu trebuie verificate în avans? De ce trebuie să lăsăm pe ultima sută de metri tot timpul? Ceva similar s-a întâmplat și anul trecut, dar atunci și-au dat seama după câteva zile. Să vedem cât va dura acum.”

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comentarii
  1. In loc sa vina cu tot felul de idei care mai de care mai….., mai bine ar acorda mai multa atentie organizarii examenelor nationale!
    Sa respecte termenele asumate.

  2. Care site-uri ale inspectoratelor scolare? Isi iau banii degeaba, in afara de cel de la sectorul 3, niciunul nu se poate accesa. Tara de cacao! Oare d-nul ministru al educatiei stie ce se intampla la el in ograda? Eu nu prea cred.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Proiectul de strategie pentru digitalizarea educației, redus de la aproape 100 de pagini la un subcapitol de 4 pagini și jumătate în proiectul “România Educată”. Ce rămâne?

Dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor și profesorilor, includerea educației digitale în formarea inițială și continuă a cadrelor didactice, consolidarea infrastructurii și elemente precum securitatea cibernetică sunt principalele prevederi pe tema…
Vezi articolul

Limbaj trivial al unei educatoare: “Alexia, ce dracu’ cauţi aicea, că-ţi dau vreo două, nesimţito… Ia de-aici!” Reprezentații grădiniței: doamna este cercetată disciplinar

Înjurături, jigniri şi umilinţe, asta au îndurat nişte copii de 4 ani chiar de la educatoarea lor, potrivit unor înregistrări difuzate de Știrile PROTV. Totul s-a întâmplat la grădiniţa publică…
Vezi articolul